Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Bloedprikken / Bloedprikken: Voorbereiding en registratie

Bloedprikken: Voorbereiding en registratie

B AlgemeneInformatie

B Prikcentrum 

B Prikposten

BG Voorbereidingregistratie

 

B Kinderen

 

B Veelgesteldevragen

 

 

 

 

 

Wat u meeneemt naar het laboratorium en de prikposten

  • Aanvraagformulier van huisarts/verloskundige of specialist.
  • Patiëntenstickerkaart met barcode; controleer of alle gegevens hierop nog correct zijn.
    Kloppen de gegevens niet meer, dan kunt u dit laten aanpassen bij uw eerstvolgend bezoek.
  • Heeft u GEEN patiëntenstickerkaart, schrijf u dan in via ons online registratie- en afsprakensysteem.
  • Identiteitskaart 

 

Sinds 1 januari 2006 zijn alle zorginstellingen verplicht om bij registratie van de patiënt alle gegevens te controleren op juistheid. Daarom is het noodzakelijk dat u een identiteitsbewijs meeneemt.

 

Urine of andere materialen aanleveren

Om een juiste uitslag te kunnen garanderen mag u uitsluitend potjes of bokalen geschikt voor laboratoriumonderzoek gebruiken. Deze potjes voor het opvangen van materiaal ten behoeve van onderzoek, zoals urine, feces of ander materiaal, en instructies voor het verzamelen, zijn gratis af te halen bij uw huisarts en bij de balie van het laboratorium in het ziekenhuis. Op de prikposten zelf zijn deze materialen dus niet af te halen. Wij nemen de potjes of bokalen alleen maar in ontvangst als deze aan de buitenkant schoon zijn en zijn voorzien van uw naam en geboortedatum.

 

Nuchter

Alleen voor onderzoeken waar Nuchter achter staat moet u nuchter komen. In dat geval mag u de avond voorafgaand aan de bloedafname vanaf 22:00 uur (kinderen: vanaf 24:00 uur) niets meer eten, drinken of roken; alleen bij medicijnen mag u wat water drinken.

 

Medicijnen

Uw arts adviseert u over uw medicijngebruik voor het bloedprikken. Indien u medicijnen moet innemen mag u dit met een beetje water doen, ook als u nuchter moet zijn. Heeft u nog vragen hierover, raadpleegt u dan uw arts.


Uitgelicht


Zoeken