Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws en publicaties / Persberichten / Juni 2012 / Nieuwe Raad van Toezicht LangeLand Ziekenhuis

Nieuwe Raad van Toezicht LangeLand Ziekenhuis

Het LangeLand Ziekenhuis heeft een nieuwe Raad van Toezicht. De zes benoemde leden beschikken allen over een grote bestuurlijke ervaring en deskundigheid die nodig zijn voor deze functie. De Raad van Bestuur is zeer ingenomen met de benoeming.

Mevrouw M. Luyer

Mevrouw M. Luyer is benoemd tot voorzitter van de nieuwe Raad van Toezicht. Zij is lid van diverse Raden van Toezicht en Advies, fractievoorzitter van het CDA Flevoland en directeur-eigenaar van MLI Intermanagement, dat diensten verleent op het gebied van verandermanagement, proces- en interim-management. Als leden zijn benoemd: de heer mr. R.J. Hoekstra, de heer dr. L.M. Kingma, de heer ir. H.M. le Clercq, de heer prof.dr. L. van Leeuwen en de heer drs. A. Munnik MBA.

 

De heer ir. H.M. le Clercq

De heer le Clercq is naast lid Raad van Toezicht van het LangeLand Ziekenhuis, lid van diverse Raden van Toezicht in de medische sector. Voorheen is hij lid geweest van de Raad van Bestuur binnen het LUMC en UMCU.

 

De heer mr. R.J. Hoekstra

Deze jurist en topambtenaar bekleedde als CDA-lid de functies van lid Raad van State, secretaris generaal en informateur. Tegenwoordig is hij voorzitter Stichtingsbestuur Academie voor wetgeving en voorzitter Hoofdcommissie van Overleg Koninklijke Hofhouding. Daarnaast is hij lid van diverse raden en commissies.

 

De heer dr. L.M. Kingma

De heer Kingma is in zijn functie als radioloog werkzaam geweest als manager, hoofd en opleider bij het Academisch Ziekenhuis Groningen en Medisch Centrum Haaglanden. Nu is hij hoofd en opleider van de afdeling Radiologie UMCG.

 

De heer prof. dr. L. van Leeuwen

De heer Van Leeuwen heeft een ruime bestuurlijke ervaring. Hij was burgemeester van Capelle aan de IJssel, Zoetermeer en waarnemend burgemeester van Wassenaar en bekleedde tal van openbare functies, waaronder die van bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg. De heer van Leeuwen is Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

 

De heer drs. A. Munnik MBA

De heer Munnik heeft Bestuurskunde gestudeerd en heeft een MBA opleiding aan de Universiteit van Nyenrode genoten. Hij heeft 25 jaar ervaring op het gebied van financieel – en  treasury management in de zorgsector en  publieke sector en  richtte in 2007 adviesorganisatie Treasury Zorg op, waar hij momenteel werkzaam is.

 


Uitgelicht


Zoeken