Direct naar hoofdmenu / zoekveld

MOD: Diëtetiek

 

B Dialysecentrum

BG Dietetiek

B HerstelenBalans

B Laboratorium

B Donorvoorlichting

B Psychiatrie

B Transferbureau

B Wondverpleging

B LookGood

 

 

 

De diëtist heeft specifieke kennis over de samenstelling van voedingsmiddelen, de spijsvertering en de functie van voedingsstoffen in het menselijk lichaam. Daarnaast beschikt de diëtist over medische kennis. Daarmee kan hij of zij voorlichting en advies geven over de invloed van voeding op de gezondheid. In het voedingsadvies zoekt de diëtist aansluiting bij de voorkeuren en wensen van de cliënt, zoekend naar ‘mogelijkheden’ in plaats van ‘beperkingen’, en maakt op praktische wijze de vertaalslag naar een individuele gezonde leefstijl. De diëtist informeert de verwijzend specialist over uw dieet en het verloop van de begeleiding.

 

Hoe komt u bij een diëtist terecht?

Voor een bezoek aan de diëtist in het LangeLand Ziekenhuis is een verwijsbrief van de behandelend specialist in het LangeLand ziekenhuis nodig. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met de afdeling diëtetiek via dietetiek@llz.nl.

Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts? Dan kunt u een afspraak maken met een diëtist van de thuiszorg of een zelfstandig gevestigde diëtist. Via de website van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten kunt u een diëtist bij u in de buurt zoeken.

 

Dietistes 2013

 

Nuttige sites:

 

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten

Voedingcentrum in Den Haag voor algemene informatie over voeding

Dieetinzicht

Diabetesvereniging

Maag Darm Lever stichting

KWF Kankerbestrijding

Nierstichting

Sneller Beter


Uitgelicht


Zoeken