Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Patiënten en bezoekers / Plastische chirurgie / Reconstructieve (herstellende) chirurgie

Reconstructieve (herstellende) chirurgie

B AlgemeneInformatie

 

BG Reconstructievechirurgie

B Handencentrum

B Esthetischechirurgie

B Onderzoekbehandeling

B Locaties

B Team

B Folders

B Relevantelinks

B Contact

 
Deze vorm van chirurgie houdt zich bezig met het herstel van defecten die ontstaan zijn door een ongeluk of na het verwijderen van een (kwaadaardig) gezwel. Het werk van een plastisch chirurg bestaat voor 50% of meer uit reconstructieve chirurgie. Voorbeelden hiervan zijn het bedekken van blootliggende structuren zoals bot en/of pezen na een ontsteking, brandwond of een (verkeers)ongeluk. Andere voorbeelden zijn technieken van weefselverplaatsing na het operatief verwijderen van een kankergezwel in bijvoorbeeld gelaat of borst.  

 

Huidkanker
In 't Lange Land Ziekenhuis werkt plastische chirurgie veelvuldig samen met dermatologie. De patiënten met huidkanker in het gelaat, en in het bijzonder in en rond de  oogleden, of patiënten met grotere defecten elders in het lichaam worden regelmatig verwezen naar de plastisch chirurg. Na de operatie en het herstel ervan blijven de patiënten onder controle bij Dermatologie. 

 

Borstkanker
Indien er sprake is van borstkanker kunnen de patiënten in aanmerking komen voor een borstsparende behandeling, of een (huidsparende) amputatie. In beide gevallen is meestal een primaire reconstructie mogelijk. Dat betekent dat de oncologisch chirurg en de plastisch chirurg samen de operatie uitvoeren. In ’t Lange Land Ziekenhuis werken de specialismen Chirurgie en Plastische chirurgie samen. Beide maken deel uit van het mamma team. Zie ook onze folder over borstreconstructie.
 
Meer informatie kunt u vinden in:

 

 

Klik op onderstaande video van een borstoperatie met reconstructie, inclusief verwijdering lymfeklier en inbrengen van een protese.

 

 


Uitgelicht


Zoeken