Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Chirurgie

BG AlgemeneInformatie

 

B Aandoeningen

B Behandelingen

B Onderzoeken

B Stomapoli

B Spataderpoli

 

B Oncologie

B Relevantelinks

 

B Team

 

B Video

 

Routenr.: 43

Tel. (079) 346 2585

 

Het verhelpen van een blindedarmontsteking, het verwijderen van een tumor, het plaatsen van een bypass, een gecompliceerde darmoperatie: dit zijn slechts vier voorbeelden van kleine tot grote operatieve ingrepen waarvoor chirurgie noodzakelijk is. Chirurgische ingrepen kunnen zowel poliklinisch plaatsvinden (bijvoorbeeld het verwijderen van moedervlekken en ingegroeide teennagels en het behandelen van beknelde zenuwen), in dagbehandeling (bijvoorbeeld het verwijderen van spataderen) en door opname (vooral de meer ingrijpende operaties). De verdoving is plaatselijk, regionaal of een algehele narcose (zie anesthesiologie). Als de verdoving na een operatie is uitgewerkt, komt zonodig een pijnverpleegkundige langs.

 

Chirurgie2

 

In het LangeLand Ziekenhuis werken zeven chirurgen, ieder met een aantal specialisaties. U bent hier altijd in goede handen: ons chirurgisch team kan bogen op ruime ervaring met alle soorten operaties en werkt vanzelfsprekend volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

 

Zo hebben we veel ervaring met laparoscopie. Bij deze techniek inspecteert en opereert de chirurg met behulp van een scoop organen in de buik. De scoop is een dunne buis die is uitgerust met een videocamera en speciale instrumenten die het gebruik van de traditionele scalpel en klemmen vervangen. Het LangeLand Ziekenhuis is vooruitstrevend op een aantal chirurgische gebieden, waaronder vaatchirurgie en de behandeling van borstkanker (meer daarover onder ‘Mammapoli’ op deze pagina). De wond- en gipspoli en de stomapoli maken ook deel uit van het specialisme Chirurgie in het LangeLand Ziekenhuis.

 

Relatief kleine operaties worden soms uitgevoerd door artsen die zijn gespecialiseerd in een bepaald onderdeel van het lichaam. Welke artsen dat zijn en wat zij doen, kunt u lezen onder gynaecologie, KNO, longgeneeskunde, neurochirurgie, oogheelkunde, orthopedische chirurgie en urologie. In het LangeLand Ziekenhuis werkt ook een plastisch chirurg, met haar eigen specifieke aandachtsgebieden.

 

Specialistische programma's

Borstzorg

 

Wanneer u een voelbare of zichtbare verandering in of aan uw borst ontdekt, is het verstandig daarmee naar uw huisarts te gaan. Ga naar uw huisarts als u een verandering ziet of voelt die - na de menstruatie - niet is afgenomen of verdwenen. In andere situaties doen vrouwen er altijd verstandig aan om met een voelbare of zichtbare verandering in of aan hun borst naar de huisarts te gaan. Dat geldt ook voor mannen. Borstafwijkingen zijn meestal onschuldig en goedaardig, maar kunnen ook door kanker veroorzaakt worden.

 

Voor ons Zorgpad Mammacare: klik HIER.

Voor overige informatie: naar Borstzorg 
(pagina's openen in nieuw venster)

 

Zorgpad Liesbreuk

 

Voor een snelle behandeling van een liesbreuk bieden wij u ons Zorgpad Liesbreuk aan.

Voor ons Zorgpad Liesbreuk: klik HIER


Uitgelicht


Zoeken