Haga Ziekenhuis

Agenda

7 december 2021

Alzheimer Café Zoetermeer december 2021

Het Alzheimer Café Zoetermeer is op dinsdag 7 december online ‘geopend’. Belangstellenden uit Zoetermeer en omgeving kunnen door de coronamaatregelen niet terecht in wooncentrum De Morgenster. Zij kunnen via een live-verbinding vanuit de eigen woning online deelnemen aan het Alzheimer Café.

Alzheimercafeseptember

Alzheimer Cafe Zoetermeer-dementie
Tijdens deze avond gaan we met elkaar in gesprek over het thema: 'Praktische hulpmiddelen bij dementie’.
Het aanbod van slimme hulpmiddelen die mensen met dementie en hun naasten kunnen helpen is groot. Deze hulpmiddelen kunnen nét even dat beetje structuur, hulp en aandacht geven als het nodig is.

Bijvoorbeeld een herinnering voor het innemen van medicijnen of een herinnering om afspraken niet te vergeten. Beeldcontact met kinderen en kleinkinderen is ook praktisch en levert vaak veel plezier op. Dat geldt ook voor het (online) delen van foto’s en herinneringen. Daarnaast zijn ook de mogelijkheden van een gps-horloge of andere digitale e-health hulpmiddelen groot.

Gastspreker tijdens deze avond is Rik Rispens. Hij werkt in de wijkverpleging en is nauw betrokken in het Slimme Zorg-project van Vierstroom Zorg Thuis. Hij geeft praktische tips en informatie over de mogelijkheden die er zijn.

Datum: dinsdag 7 december 2021
Aanvang: start programma om 19.30 uur en afsluiting rond 20.30 uur.

Aanmelden
Deelname kan na aanmelding en is gratis. Dit kan thuis via uw computer of tablet. Aanmelden kan via de link Registreer uw deelname aan het Alzheimer Café Zoetermeer d.d.7-12-2021. Aanvullende informatie volgt na aanmelding.

Alzheimer Cafés
• Het Alzheimer Café op dinsdag 4 januari 2022 komt te vervallen.
• Het eerstvolgende Café wordt gehouden op woensdag 2 februari 2022. Reserveert u de datum alvast in uw agenda.
Op een later moment laten we weten wat het thema van de avond is en of de bijeenkomst online wordt gehouden, of weer zoals vanouds in locatie De Morgenster in Zoetermeer.

Het Alzheimer Café is een initiatief van Alzheimer Nederland en de samenwerkende ketenpartners dementie in Zoetermeer.

Vorig bericht Volgend bericht