Bel 112 bij een levensbedreigende situatie

Denk hierbij aan acute benauwdheid, ernstig bloedverlies, hartinfarct, bewusteloosheid en ernstige ongevallen

Acute hulp: belt u eerst uw huisarts

Voor hulp en medicijnen buiten kantoortijden

U kunt 24 uur per dag terecht bij de spoedeisende hulp (SEH) van het LangeLand Ziekenhuis op de Toneellaan 1 (079) 346 25 39

(079) 346 4333

Tjeerd Kuipersstraat 17
2662 GM Bergschenhoek
polibergschenhoek@llz.nl

Prikprocedures bij kinderen

Bloedafname bij kinderen

Wij adviseren u met kinderen naar de bloedafnamepoli’s in het LangeLand Ziekenhuis of de Europaweg te komen, omdat daar meer assistentie mogelijk is. Kinderen onder de 7 jaar kunnen helaas niet op de prikposten terecht, voor kinderen boven de 7 jaar wordt dit beoordeeld door de bloedafnamemedewerkster en is het afhankelijk van de omstandigheden op dat moment.

Op de bloedafnamepoli worden kinderen onder de 1 jaar doorgaans uit de hiel of vinger geprikt, maar afhankelijk van de gevraagde onderzoeken kan worden afgeweken van deze procedure. Voor het prikken in de arm bij kinderen vanaf 1 jaar kunt u bij uw arts een recept vragen voor pijnstillende Emla crème. De Emla kunt u afhalen bij uw apotheek en voordat u naar ons komt aan de binnenkant van beide ellebogen van uw kind aanbrengen. Ook wij kunnen deze Emla crème bij uw kind aanbrengen. Let op: de Emla crème moet echter eerst een uur inwerken voor het prikken, de verdoving duurt ongeveer 2 uur.

Kinderen die nuchter moeten blijven voor een onderzoek mogen minimaal 8 uur voorafgaand aan de bloedafname niets meer eten of drinken; alleen als uw kind medicijnen moet innemen dat met wat water. 

Bereid uw kind goed voor en vertel waarheidsgetrouw dat een prikje pijn doet. Ook mogen ze best even huilen. Belangrijk is het kind hierin te ondersteunen. Er mogen maximaal twee volwassen begeleiders bij de bloedprik van het kind aanwezig zijn.

Logo Langeland

Het LangeLand Ziekenhuis gebruikt cookies om de site (beter) te laten werken. Lees meer informatie over dit onderwerp.

Doorgaan zonder cookies Accepteren