Bel 112 bij een levensbedreigende situatie

Denk hierbij aan acute benauwdheid, ernstig bloedverlies, hartinfarct, bewusteloosheid en ernstige ongevallen

Acute hulp: belt u eerst uw huisarts

Voor hulp en medicijnen buiten kantoortijden

U kunt 24 uur per dag terecht bij de spoedeisende hulp (SEH) van het LangeLand Ziekenhuis op de Toneellaan 1 (079) 346 25 39

(079) 346 4333

Tjeerd Kuipersstraat 17
2662 GM Bergschenhoek
polibergschenhoek@llz.nl

Voorbereiding en registratie

Wat u meeneemt naar de bloedafnamepoli en de bloedafnamelocaties

  • Aanvraagformulier/zorgdomeinformulier van uw huisarts, verloskundige of medisch specialist
  • Patiëntenkaart van het LangeLand Ziekenhuis. Controleer of alle gegevens hierop nog correct zijn. Kloppen de gegevens niet meer, dan kunt u dit laten aanpassen bij uw eerstvolgende bezoek aan het LangeLand Ziekenhuis.
    Heeft u geen patiëntenstickerkaart, schrijf u zich dan eerst in via ons online registratie- en afsprakensysteem. Indien u niet staat geregistreerd in het ziekenhuis dan kunnen wij u niet van dienst zijn. 
  • Identiteitsbewijs. Sinds 1 januari 2006 zijn alle zorginstellingen verplicht om bij registratie van de patiënt alle gegevens te controleren op juistheid. Daarom is het noodzakelijk dat u een identiteitsbewijs meeneemt.

Urine of andere materialen aanleveren

Om een juiste uitslag te kunnen garanderen mag u uitsluitend potjes of bokalen geschikt voor laboratoriumonderzoek gebruiken. Potjes voor het opvangen van urine, feces of ander materiaal, en instructies voor het verzamelen, zijn gratis af te halen bij uw huisarts of bij de balie van de bloedafnamepoli in het LangeLand Ziekenhuis. Op de bloedafnamelocaties zelf zijn deze materialen niet af te halen. Wij nemen de potjes of bokalen alleen in ontvangst als deze aan de buitenkant schoon zijn en zijn voorzien van uw naam en geboortedatum.

Nuchter

Alleen voor onderzoeken waar Nuchter achter staat moet u nuchter komen. In dat geval mag u minimaal 8 uur voorafgaand aan de bloedafname niets meer eten, drinken of roken; alleen bij medicijnen mag u wat water drinken.

Medicijnen

Uw arts adviseert u over uw medicijngebruik voor het bloedprikken. Indien u medicijnen moet innemen mag u dit met een beetje water doen, ook als u nuchter moet zijn. Heeft u nog vragen hierover, raadpleegt u dan uw arts.

Zie ook veelgestelde vragen

Logo Langeland

Het LangeLand Ziekenhuis gebruikt cookies om de site (beter) te laten werken. Lees meer informatie over dit onderwerp.

Doorgaan zonder cookies Accepteren