Haga Ziekenhuis

“Mijn moeder heeft mij geïnspireerd om in de zorg te gaan werken."

Johanna (rechts) en Medisa Snel (links) zijn moeder en dochter en beide werkzaam in het LangeLand Ziekenhuis. Wij vroegen hen naar de voor- en nadelen van het werken in hetzelfde ziekenhuis en wat hen trekt aan het LangeLand Ziekenhuis als werkgever.

Hoe zijn jullie eigenlijk bij het LangeLand Ziekenhuis terecht gekomen?

Johanna: “Ik ben 40 jaar geleden gestart als voedingsassistent in het voormalige Bethlehem Ziekenhuis in Den Haag. Door de overname van het Bethlehem door het LangeLand Ziekenhuis ben ik in Zoetermeer terecht gekomen. Hier werk ik nu als afdelingsassistent en helpende op de verpleegafdeling.”

Medisa: “Ik ben door mijn moeder de opleiding Verpleegkunde gaan volgen en mocht in het derde en vierde leerjaar stage lopen in het LangeLand Ziekenhuis.”

 

Je geeft aan dat je door je moeder verpleegkunde bent gaan studeren. Leg eens uit?

Medisa: “Mijn moeder heeft mij geïnspireerd om in de zorg te gaan werken. Ik heb hiervoor lang bij een supermarkt gewerkt en vond het altijd erg leuk met mensen om te gaan. Mijn moeder zei altijd dat ik hier iets mee moest doen. Zij raadde mij aan om eens na te denken over werken in de zorg."

 

Waarom kozen jullie allebei voor het LangeLand Ziekenhuis als jullie werkgever?

Johanna: “Het ziekenhuis is kleinschalig. Daarnaast wonen we lekker dichtbij.”

Medisa: “Ik ben anderhalf jaar geleden verhuisd, maar woonde daarvoor altijd in Zoetermeer. Ideaal, want dan konden we met elkaar meerijden.”

 

Welke voordelen heeft het om samen voor dezelfde werkgever te werken?

Medisa: “Ik vind het erg gezellig en zie mijn moeder nog steeds veel, ondanks dat ik ben verhuisd. We kunnen het goed met elkaar vinden en drinken samen na het werk vaak nog even een bakkie om bij te komen.”

Johanna: “Ik vind de samenwerking met mijn dochter fijn. Het is leuk haar te zien werken. Ze is zo lief voor de patiënten.”

 

Heeft het wellicht ook nadelen om allebei in het ziekenhuis te werken?

Johanna: “Ik vind het soms wel lastig als ik haar in haar eentje zie werken en ik haar niet kan helpen met verpleegkundige handelingen.”

Medisa: “Zelf zie ik eigenlijk geen nadelen, alleen maar voordelen. Soms hebben we het buiten het werk om nog over dingen die we in het ziekenhuis hebben meegemaakt. We kunnen dan even stoom afblazen. Ik vind het echt hartstikke gezellig samen!”