Haga Ziekenhuis

Nieuwsoverzicht

14 maart 2019

Huisartsenbulletin maart 2019

Patiëntenstop Cardiologie, uitgezonderd spoedpatiënten via SEH

Gezien de huidige bezetting op onze polikliniek Cardiologie is het op dit moment niet mogelijk om patiënten te verwijzen naar deze poli.

Een uitzondering geldt voor spoedeisende zorg via de eerste hulp. Hiervoor kunt u bellen met de SEH via (079) 346 22 39.

Ook uw patiënten die al actief onder controle zijn kunnen we zo nodig tussentijds zien. Het directe telefoonnummer hiervoor is (079) 346 24 57.

Wij verzoeken u overige cardiologiepatiënten voorlopig te verwijzen naar een van onze collegaziekenhuizen in de regio. De vakgroep Cardiologie van onze partnerziekenhuizen Reinier de Graaf in Delft  en het HagaZiekenhuis in Den Haag zijn op de hoogte en bereid om patiënten vanuit de regio Zoetermeer te ontvangen.

 

De juiste zwangerschaps- en geboortezorg op de juiste plek

Kan ik een zwangere met een schildklierziekte gewoon verwijzen naar de eerstelijn voor controles? Hoe behandel ik een zwangere met een vaginale infectie? Wat zijn de afspraken over zorg voor zwangeren met diabetes gravidarum?

Over deze en tal van andere onderwerpen rondom goede zorg voor zwangere én jonge moeder en baby zijn protocollen vastgelegd binnen het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV Zoetermeer). Binnen dit VSV werken onze gynaecologen samen met eerste- en tweedelijns verloskundigen, kinderartsen en kraamzorg aan de juiste zorg rondom zwangerschap en geboorte op de juiste plek.

De protocollen vindt u terug op: www.vsvzoetermeer.nl/index.php/ketenprotocollen.

Zo heeft u snel en gemakkelijk al veel antwoorden bij de hand. Mocht u nog vragen hebben, dan staan onze gynaecologen u uiteraard altijd graag te woord.

Nieuwe anesthesioloog Sebastiaan de Wee

Sinds 1 maart versterkt Sebastiaan de Wee ons team van anesthesiologen. Hiervoor heeft hij gewerkt in de Sint Maartenskliniek te Nijmegen. Hij studeerde aan de UVA (AMC) in Amsterdam en aan het LUMC in Leiden, met als speciale aandachtsgebied regionale anesthesietechnieken. In zijn werk waardeert hij de korte, intensieve patiëntcontacten en het feit dat er direct resultaat zichtbaar is van wat hij doet. Als anesthesioloog is hij verantwoordelijk voor de volledige begeleiding en veiligheid van een patiënt tijdens een operatie, door middel van de preoperatieve beoordeling, narcose en/of plaatselijke verdoving en de postoperatieve pijnstilling. Tevens is hij verantwoordelijk voor de epidurale pijnstilling tijdens een bevalling. We heten hem van harte welkom in ons ziekenhuis!

Geen Moviprep voor coloscopie

Patiënten die worden verwezen voor een coloscopie krijgen voorafgaand aan de scopie een afspraak op het verpleegkundig spreekuur. Hier wordt voorlichting gegeven over het onderzoek en de voorbereiding erop. Ook krijgt uw patiënt hier Picoprep voorgeschreven.

U hoeft hiervoor als huisarts dus geen recept voor mee te geven.

Het middel Moviprep wordt nog wel voorgeschreven, maar dit is niet nodig en het is ook niet het juiste middel. Het juiste middel Picoprep is bovendien minder belastend voor de patiënt.

Wanneer uw patiënt als gevolg van het bevolkingsonderzoek de scopie moet ondergaan zorgt het RIVM voor de verwijzing en hoeft u ook hierbij als huisarts niets te doen.

 

 

Vorig bericht Volgend bericht