;
Denk hierbij aan acute benauwdheid, ernstig bloedverlies, hartinfarct, bewusteloosheid en ernstige ongevallen.
U kunt 24 uur per dag terecht bij de spoedeisende hulp (SEH) van het LangeLand Ziekenhuis op de Toneellaan 1.
Voor hulp en medicijnen buiten kantoortijden:
Toneellaan 1
2725 NA Zoetermeer
Postbus 3015
2700 KJ Zoetermeer
info@llz.nl
Europaweg 151
2711 ER Zoetermeer
info.huidkliniek@langeland.nl
10 mei 2019
Mijn naam is Tineke van den Berg, ik werk sinds 1 december 2018 bij de afdeling Cardiologie. Ik heb mijn opleiding tot cardioloog gedaan in het Erasmus MC. Na mijn opleiding heb ik de vervolgopleiding tot intensive care specialist gedaan. Hierna ben ik als cardioloog-intensivist gaan werken op de intensive care in het LangeLand ziekenhuis en in het Maasstad Ziekenhuis. Sinds vorig jaar werk ik weer alleen met hartpatiënten, eerst in het Van Weel Bethesda ziekenhuis, en nu dus wat dichter bij huis, weer terug in het LangeLand Ziekenhuis. Mijn aandachtsgebied binnen de cardiologie is de acute cardiologie.
Onlangs ondertekende de SGZ de overeenkomst met huisartsen Margreeth van den Berg en Eibert Buitenhuis. Margreeth en Eibert gaan samen een nieuwe huisartsenpraktijk in Meerzicht openen: Aviva huisartsen. Beoogde startdatum is 1 juni aanstaande.
Mijn naam is Ellen Roskott-ten Brinke en ben sinds 1 maart 2019 als radioloog werkzaam in het LangeLand Ziekenhuis. Mijn opleiding tot radioloog heb ik gevolgd in Leiden en in Den Haag. Aansluitend heb ik me gespecialiseerd in de abdominale radiologie te Dordrecht. In het LangeLand Ziekenhuis zal ik me naast de algemene radiologie met name ook bezig houden met de abdominale radiologie en thorax radiologie, mijn tweede aandachtsgebied.
Op donderdag 27 juni aanstaande is er een LangeLand Ontmoeting met de maatschap orthopedie, met als onderwerp ‘Wie prikt waar, wanneer en hoe’
Het is weer een zeer praktische avond waarbij geoefend zal worden op injectietechnieken bij heup, knie en schouder
De avond duurt van 17.30 tot -20.30 en vindt plaats in het LangeLand Ziekenhuis.
Uw inschrijving is welkom via huisartsen@llz.nl.
Eind april ben ik mijn collega’s komen versterken op de polikliniek Revalidatiegeneeskunde in het LangeLand Ziekenhuis. Ik heb gestudeerd in Leiden, waarna ik mijn specialisatie voor revalidatiearts in Rotterdam heb gedaan en begin 2017 heb afgerond. Hierna ben ik bij Basalt (het vroegere Sophia Revalidatie) begonnen en werk hier nog steeds, in combinatie met werkzaamheden in het LangeLand Ziekenhuis. Mijn aandachtgebieden zijn amputatie, orthopedie, multitrauma, pijn en hartrevalidatie, maar ik zie ook andere diagnosegroepen zoals niet-aangeboren hersenletsel. Daarnaast heb ik wekelijks een technisch spreekuur met een orthopedisch instrumentmaker en met een schoenmaker. Ik heb inmiddels een goede start kunnen maken in het ziekenhuis en kijk uit naar een prettige samenwerking!
Deze zomer start onze vakgroep Longgeneeskunde met een onderzoek ten behoeve van het verbeteren van palliatieve zorg bij patiënten met COPD. Deze patiënten ervaren in gevorderde stadia van de ziekte veel klachten, die vaak onbehandeld blijven. Hun kwaliteit van leven is laag, vergelijkbaar met patiënten met ongeneeslijke longkanker. Het tijdig starten van palliatieve zorg zou kunnen bijdragen aan een verbetering in kwaliteit van leven voor patiënt en mantelzorger.
Hoewel in de laatste jaren verschillende richtlijnen, hulpmiddelen en trainingsmodules zijn ontwikkeld om de palliatieve zorg voor deze patiëntengroep te verbeteren, worden deze nog onvoldoende geïmplementeerd in de dagelijkse praktijk. Met subsidie van het ZonMw-programma Palliantie. Meer dan zorg is daarom een landelijk vierjarig project gestart om samen met patiënten en zorgverleners een integrale aanpak voor palliatieve zorg bij COPD te ontwikkelen, te implementeren en te evalueren. Een onderdeel van dit programma is de COMPASSION (COPD Palliative and Supportive care Implementation)-studie, gecoördineerd door de Long Alliantie Nederland.
Er doen in Nederland acht regio's mee waarvan vier regio's als interventiegroep. Onze regio is ingeloot in de interventiegroep. Op dit moment worden diverse betrokken zorgverleners in Zoetermeer (onder andere huisartsen, verpleegkundigen polikliniek en klinische afdeling, longartsen, verpleegkundige specialist) getraind om zich beter te bekwamen in het verlenen van palliatieve zorg en een regionaal verbeterplan op te stellen. Komende maand zal er worden gestart met inclusie van patiënten. Deelnemende patiënten en hun mantelzorgers zullen dan op enkele momenten een vragenlijst invullen over onder andere kwaliteit van leven en tevredenheid van zorg. We zijn erg enthousiast over deelname aan dit onderzoek en zijn trots hiermee voorop te lopen in de zorg voor onze patiënten.