Haga Ziekenhuis

Een dagje in het ziekenhuis voor een operatie

Als je voor een dagje komt heet dat een dagopname. Je komt dan ’s ochtends naar het ziekenhuis. In de loop van de dag word je geopereerd. ’s Avonds mag je al weer naar huis toe.

undefined

Wat moet je allemaal meenemen?

Je mag je eigen pyjama meenemen naar het ziekenhuis. Voordat je geopereerd wordt krijg je een operatiejasje van de afdeling. Meestal ben je al een keer in het ziekenhuis geweest bij de dokter die je in slaap brengt voor de operatie, deze dokter noemen we een anesthesist. Van deze dokter heb je een papier meegekregen met vragen. Dit papier moet je meenemen op de operatiedag.

Melden bij de balie

In de centrale hal mag je je melden bij de balie. Je wordt dan naar de kinderafdeling gebracht. Daarna mag je even wachten in de speelkamer tot de verpleegkundige jou komt halen. Het is niet de bedoeling dat er broertje(s) en/of zusje(s) meekomen naar het ziekenhuis

undefined

 

Naar je kamer

Je wordt door de verpleegkundige naar je kamer gebracht . Ze zal je allerlei vragen stellen, bijvoorbeeld of je allergisch bent en of je al vaker geopereerd bent.

Ze meet je temperatuur op en dan krijg je een zetpil die ervoor zorgt dat je na de operatie niet zoveel pijn zult voelen. Ook krijgt je een “tover” zalf op je arm dat ervoor zorgt dat je de prik minder goed voelt.

undefined

Naar de operatiekamer

Je krijgt een blauw opnamejasje aan en daarna mag je op je bed gaan liggen. Dan word je naar de operatiekamer gereden door twee verpleegkundigen. De operatiekamer is op de eerste verdieping. Je moeder/vader of verzorger mag met je mee naar de operatieafdeling. Hij/zij krijgt een blauw pak aan en blijft net zolang bij je totdat je in slaap bent gebracht.

 

undefined

Onder narcose

In de operatiekamer staat de dokter die je in slaap gaat brengen al klaar. Hij spuit een slaapmiddel in op de plek waar je geprikt bent. Dit zorgt er voor dat je snel in slaap valt .

undefined 

Wakker worden

Als je wakker wordt in de uitslaapkamer, is je vader/moeder of verzorger meteen bij jou. Als je goed wakker bent, rijdt de verpleegkundige je in je bed weer terug naar de kinderafdeling

undefined 

Een nachtje blijven slapen of direct naar huis

Als alles goed gaat, mag je meestal dezelfde dag nog naar huis. Het kan ook zo zijn dat de dokter van tevoren heeft afgesproken, dat je na de operatie nog even in het ziekenhuis moet blijven.

undefined