Haga Ziekenhuis

Röntgenfoto

Eerst even melden

Je komt naar het ziekenhuis om een röntgenfoto te laten maken. Je mag je eerst melden bij de balie van de afdeling radiologie. Je vader, moeder of verzorger mag je meenemen. Zorg ervoor dat je eventueel ook de papieren van je huisarts voor het maken van de röntgenfoto bij je hebt. Als je hebt verteld wie je bent, mag je even plaats nemen in de wachtkamer.

undefined

Naar de röntgenkamer

Je wordt opgehaald door een van de laboranten. Deze brengt jouw naar de röntgenkamer. Aan de hand van de röntgenfoto die gemaakt gaat worden moet je soms wel een kledingstuk uittrekken. Op de röntgenkamer is het wel wat donkerder.

undefined

Röntgenfoto maken

Je mag gaan staan of liggen tegen een plaat die een beetje koud aanvoelt. De laborant zal vertellen wat je moet doen. Als de röntgenfoto wordt gemaakt moet je stil liggen of staan. Soms wordt er ook gevraagd of je even je adem in wilt houden.

Als je helemaal klaar bent krijg mag je al je kleding die je uit hebt gedaan weer aantrekken. Daarna ga je weer naar huis. Je eigen (huis-) arts zal je de uitslag geven van de foto.

undefined