Haga Ziekenhuis

Nieuws

23 april 2019

Geen Huidkankerdag 2019

De Huidkliniek van het LangeLand Ziekenhuis heeft de afgelopen jaren met enthousiasme deelgenomen aan de landelijke Huidkankerdag. Deze dag werd georganiseerd onder de verantwoordelijkheid van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV).

Huidkankerdag

De NVDV heeft laten weten de Huidkankerdag niet langer te organiseren en bericht het volgende op haar site:

“In 2019 organiseert  de Nederlandse Vereniging voor  Dermatologie en Venereologie (NVDV) geen huidkankerdag meer waarbij u plekjes kan laten zien aan een dermatoloog. Nieuwe invulling  nationale Huidkankerdag: In 2019 gaat de NVDV op verschillende momenten aandacht besteden aan de gevolgen van overmatige blootstelling aan de zon. Via de website, social media en andere kanalen zullen we u op de hoogte houden van o.a. de risico’s van blootstelling aan de zon, zonbescherming en zelfcontrole. De huidcheck bieden wij niet meer aan. In geval u twijfelt over een plekje op uw huid, adviseren wij u om contact te zoeken met uw huisarts.”

De instellingen mogen de huidcheck alleen uitvoeren als onlosmakelijk onderdeel van de Huidkankerdag. Met het wegvallen van deze dag kunnen wij u deze service niet meer aanbieden.

Ga naar ‘Huidkanker’ voor algemene informatie.

 

Vorig bericht Volgend bericht