Haga Ziekenhuis

Nieuws

21 maart 2020

LangeLand Ziekenhuis voorbereid op toestroom coronapatiënten

Het LangeLand Ziekenhuis heeft een speciale verpleegafdeling voor patiënten met (verdenking op) corona ingericht. Ook de SEH, Intensive care en de OK zijn ingericht om deze patiënten veilig op te kunnen vangen.

Groepsisolatie
Wanneer het aantal coronapatiënten toeneemt, dan komen zij op een speciale coronaverpleegafdeling of corona Intensive Care te liggen waar ze in groepsisolatie worden verpleegd. Hierdoor kan het LangeLand een grotere groep besmette patiënten opvangen.

Veiligheid
Omwille van de veiligheid zijn deze afdelingen afgesloten van de rest van het ziekenhuis, waardoor er géén contact is tussen patiënten die wel en niet besmet zijn. Het verplegend personeel op de coronaverpleegafdeling en de corona Intensive Care draagt continue beschermende kleding en mond-neus maskers.

Maatregelen
Vanwege het besmettingsgevaar heeft het LangeLand extra maatregelen moeten nemen. Zo mogen patiënten die besmet zijn met het coronavirus geen bezoek ontvangen. Afhankelijk van de situatie van de patiënt is telefonisch contact (eventueel met beeldbellen) wel mogelijk. Niet besmette patiënten mogen nog maar één vaste bezoeker ontvangen gedurende de gehele ligperiode. De bezoektijd is teruggebracht naar twee uur, van 15.00 tot 17.00 uur en dient doorgebracht te worden op de afdeling waar de patiënt is opgenomen.

Goede samenwerking
Het LangeLand staat niet alleen in de strijd tegen het coronavirus, maar werkt heel goed samen met de Huisartsenpost (HAP) in Zoetermeer en de ziekenhuizen in de regio.

Vorig bericht Volgend bericht