Haga Ziekenhuis

Nieuws

27 maart 2020

Radiologie LangeLand en Canon slaan handen ineen voor tweede CT-scanner

Vanaf dinsdag 24 maart jl. heeft het LangeLand Ziekenhuis een tweede CT-scanner in gebruik. De snelle levering is te danken aan het bedrijf Canon te Zoetermeer. Samen hebben we een enorme prestatie neergezet om de snelle toename van patiënten veilige en goede zorg te kunnen blijven bieden.

CT Scanner2

Door de uitbraak van het coronavirus heeft de afdeling Radiologie van ons ziekenhuis te maken met een grote toename van patiënten met (een verdenking op) corona die een CT-scan nodig hebben. Naast de toename van patiënten worden onze radiologen en laboranten ook geconfronteerd met de strenge hygiënemaatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Hierdoor duurt het maken van een CT-scan langer dan normaal. Al snel bleek dat de huidige CT-scanner niet toereikend was om zowel COVID-verdachte patiënten als niet verdachte patiënten te helpen. 

We zijn daarom zeer blij met de snelle levering van de tweede CT-scanner. Radioloog Camiel Klink spreekt zijn bewondering uit: “Wij hebben in een vroeg stadium van de coronapandemie contact opgenomen met Canon, de leverancier van onze huidige CT-scanner. Zij hebben direct een geschikte scanner vrijgemaakt voor het ziekenhuis en meegedacht met de plaatsing. Er was veel denkwerk, mankracht en een strak staaltje van coördinatie nodig om de CT-scanner te plaatsen. Binnen tien dagen was de klus geklaard. Als medisch leider van de afdeling Radiologie ben ik enorm trots op deze prestatie.”

Vorig bericht Volgend bericht