Haga Ziekenhuis

Nieuws

6 juli 2020

Reinier Haga Orthopedisch Centrum opent deuren in Zoetermeer

Het Reinier Haga Orthopedisch Centrum (RHOC) - het grootste centrum voor orthopedische zorg in Nederland - opent dinsdag 7 juli haar deuren. Het centrum is een initiatief van het HagaZiekenhuis, het Reinier de Graaf Ziekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis. Het ultramoderne centrum beschikt over alle faciliteiten van een ziekenhuis en is een aanwinst voor de regio Haaglanden. Twintig orthopeden en een sportarts uit de drie ziekenhuizen hebben hun expertise gebundeld in dit centrum en bieden hier orthopedische zorg voor patiënten uit heel Nederland. Kinderen blijven voor behandeling in het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft en Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. Ook de spoedeisende orthopedische zorg blijft bij de drie ziekenhuizen. Het centrum is gebouwd naast het LangeLand Ziekenhuis en beschikt over een directe verbinding.

De vraag naar orthopedische zorg is hoog en neemt steeds verder toe. Dit houdt mede verband met de vergrijzing van onze samenleving. Het 7.500 m² centrum is dan ook berekend op 70.000 patiënten per jaar.

Trots op vernieuwend zorgconcept
Jeroen van Roon, voorzitter raad van bestuur a.i. Reinier Haga Groep: ”We zijn buitengewoon trots op het indrukwekkende resultaat dat hier door de drie huizen is neergezet. Een vernieuwend zorgconcept, in de regio en daarbuiten, met grote kwaliteitsvoordelen voor patiënten gaat van start. “ 

Topklinische zorg in een hotelomgeving
Het modern vormgegeven gebouw is een ontwerp van EGM-architecten en bestaat uit drie verdiepingen. Dankzij een grote open binnenplaats met veel licht en groen, verblijven patiënten er in een ontspannen omgeving. Patiënten worden hier behandeld alsof ze als gast in een hotel verblijven, terwijl topklinische zorg wordt geleverd. “In ons centrum hebben we alles rondom de patiënt georganiseerd, niet andersom. Gedurende het verblijf van onze patiënten, is alles erop gericht om hem of haar zoveel mogelijk te laten bewegen en dat in een fijne omgeving”, aldus medisch directeur Rolf Bloem. “Het geheel draagt bij aan welbevinden en een spoedig herstel.”

Persoonlijk behandelplan
Rolf Bloem: “Wij zien het als onze roeping onze patiënten hun mobiliteit terug te geven én te laten behouden. We werken hiervoor samen in multidisciplinaire teams voor verscheidene orthopedische aandoeningen. Vooral voor de groeiende groep ouderen is fit worden, blijven bewegen en valpreventie belangrijk. Een lifestylecoach kan zo nodig onze patiënten hierbij begeleiden. We werken met een persoonlijk behandelplan, toegespitst op de unieke situatie van de patiënt.”

Samenwerking
De orthopeden werken nauw samen met huisartsen, fysiotherapeuten, revalidatieartsen, thuiszorgorganisaties en andere gespecialiseerde hulpverleners. Patiënten met bijkomende aandoeningen die aanvullende medische voorzieningen nodig hebben, kunnen daarvoor gemakkelijk terecht in het aanpalende LangeLand Ziekenhuis. Algemeen directeur Patricia Jaeger: “Op deze manier bieden we onze patiënten zo nodig extra zorg en veiligheid. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de meeste privéklinieken.”

 
   Fotografie gebouw en atrium RHOC: Frank van der Burg

HagaZiekenhuis (Den Haag), Reinier de Graaf (Delft en Voorburg) en LangeLand Ziekenhuis (Zoetermeer) werken nauw samen en zijn actief in een verzorgingsgebied van ruim 750.000 mensen. 

Vorig bericht Volgend bericht