Haga Ziekenhuis

Nieuws

21 maart 2019

Reinier Haga Prostaatkankercentrum organiseert informatieavond over prostaatkanker

Op maandag 8 april aanstaande organiseert het Reinier Haga Prostaatkankercentrum een informatieavond over prostaatkanker en de gevolgen daarvan. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om kosteloos hieraan deel te nemen van 19.00 - 21.30 uur in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft.

Er is nog steeds veel onwetendheid over prostaatkanker, zo blijkt uit een eerder gepubliceerd onderzoek van het Reinier Haga Prostaatkankercentrum. Ook bestaat er nog een groot taboe rondom deze ziekte. “Patiënten waarbij prostaatkanker wordt geconstateerd, zijn veelal onwetend en door schaamte praten zij niet makkelijk over het onderwerp”, zegt uroloog John van der Hoeven. Reden genoeg om dit onderwerp tijdens de informatieavond bespreekbaar te maken.

De bijeenkomst gaat onder meer over de behandelmogelijkheden van prostaatkanker en de gevolgen die deze ziekte en de behandeling ervan kunnen hebben voor patiënten en hun partners. Het is een laagdrempelige bijeenkomst waar veel ruimte is voor het stellen van vragen aan specialisten en deskundigen, zoals een uroloog, een radiotherapeut en een oncologieverpleegkundige. De avond wordt afgesloten met een praktijkverhaal van patiënt Nico Heijker bij wie  in januari 2018 prostaatkanker werd geconstateerd.

De informatieavond is bedoeld voor patiënten en hun naasten, zorgprofessionals en andere geïnteresseerden. “Prostaatkanker heeft grote impact op het leven van de patiënt, maar ook op dat van de partner, de eventuele kinderen en de omgeving. Ook zij moeten goed geïnformeerd zijn over de gevolgen van de ziekte”, aldus uroloog Van der Hoeven.

Aanmelden en locatie
Aanmelden voor deze informatiebijeenkomst kan tot vrijdag 5 april via de aanmeldpagina. De bijeenkomst wordt gehouden in het Reinier de Graaf Gasthuis, Reinier de Graafweg 5 in Delft, 5e verdieping in het Melkmeisje.

Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder mannen. Jaarlijks krijgen meer dan 100.000 mannen in Nederland de diagnose en elke drie uur sterft iemand aan de gevolgen van deze ziekte. Door de vergrijzing in Nederland zal dit aantal de komende jaren naar verwachting toenemen.

Reinier Haga Prostaatkankercentrum
In het prostaatkankercentrum werkt een dedicated team van zeven urologen, vier radiologen, vier radiotherapeuten, vier oncologen, vier oncologieverpleegkundigen en nucleair geneeskundigen en pathologen in één ruimte en vanuit één locatie. Deze professionals zijn afkomstig uit alle ziekenhuizen van de Reinier Haga Groep, namelijk het Reinier de Graaf ziekenhuis, het HagaZiekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis. Het prostaatkankercentrum is toegankelijk voor alle mannen met een indicatie en na doorverwijzing van hun huisarts.

 

Vorig bericht Volgend bericht