Haga Ziekenhuis

Nieuws

10 december 2021

Toekomstbestendige spoedzorg in Zoetermeer

De Spoedeisende Hulp van het LangeLand Ziekenhuis en de Huisartsenpost Zoetermeer werken steeds intensiever samen. Dit is nodig om ook in de toekomst te kunnen blijven voldoen aan de groeiende vraag naar spoedzorg in Zoetermeer. Deze week zetten beide organisaties samen belangrijke stappen om te komen tot een toekomstbestendige spoedzorg voor de gezonde regio Zoetermeer: Zoetermeer 2025.

LL Ziekenhuis 9Dec2021 10 Small

Op 8 december namen de Spoedeisende Hulp en de Huisartsen Spoedpost hun gezamenlijke balie in het Centrum Acute Zorg in gebruik. Op donderdag 9 december werd de intensivering van de samenwerking ook formeel vastgelegd: de samenwerkende partijen (zie foto) ondertekenden een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Hierin zijn de concrete samenwerkingsafspraken voor de komende jaren vastgelegd. Het afgelopen jaar is hier door verschillende gezamenlijke werkgroepen hard aan gewerkt.

De ondertekenaars van de samenwerkingsoverkeenkomst (v.l.n.r. op de foto): Pier Eringa (directievoorzitter a.i. LLZ), Alex van Eijk (HVZ-voorzitter Huisartsen Vereniging Zoetermeer e.o.), Joriet Schneider (voorzitter bestuur HAP) en Harry van den Hoeven (directeur SGZ). Niet op de foto: Bob Heijnen (voorzitter Medisch specialisten coöperatief LLZ)

Vorig bericht Volgend bericht