Bekijk hier de Online versie
logo
Huisartsenbulletin april 2017
img
Open Dag 2017 weer een feestje!

We zijn nog steeds onder de indruk van de overweldigende belangstelling op onze Open Dag van zaterdag 18 maart! Het aantal bezoekers blijft maar groeien, dit jaar schatten we het aantal op een nieuw record van 2.200 (tegen 2.000 vorig jaar en 1.200 in het jaar daarvoor).

img
Nieuwe, ruime en uitgebreide MRI

Sinds eind maart hebben we onze nieuwe MRI (Philips, Ingenia, 1,5 Tesla) in gebruik genomen. Deze heeft een ruimere opening van 70 centimeter: dit is tien centimeter groter dan de vorige. Ook de MRI-ruimte en de voorbereidingsruimte zijn groter dan voorheen, wat een rustige en aangename sfeer geeft.

img
Longfunctieafdeling sleept belangrijk kwaliteitscertificaat in de wacht

Onze longfunctieafdeling heeft onlangs een nieuw kwaliteitscertificaat behaald. Het toont aan dat de afdeling zich uitstekend kan meten met de grotere longfunctieafdelingen in Nederland. Uw patiënt is bij ons dus in gecertificeerde, vakbekwame handen wanneer hij of zij een longfunctieonderzoek nodig heeft.

img
Pathologie diagnostiek voortaan naar Reinier de Graaf

Vanaf 1 mei versturen we alle pathologieaanvragen naar het Reinier Haga Medisch Diagnostisch Centrum in Delft. Voorheen gingen deze naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Uw aanvraag in ZorgDomein verandert hierdoor.

img
Nieuwe verloskamers

Met trots hebben we onlangs twee prachtige nieuwe verloskamers geopend. We hebben hiermee maar liefst vijf kraamsuites met de modernste faciliteiten, zoals een eigen (zit-)douche en toilet, slaapgelegenheid voor de partner, een beweegbare plafondlamp en uiteraard wifi om snel foto's en filmpjes te kunnen doorsturen.

img
Let op juiste locatie bij verwijzing Plastische Chirurgie

Op dit moment is het voor verwijzingen naar Plastische Chirurgie nodig om extra alert te zijn op de juiste locatie. Deze is voor patiënten in Zoetermeer de Europaweg. Om deze locatie te vinden in Zorgdomein kunt u het woord ‘lange’ invullen in het zoekscherm.

img
Infectiebarometer

Deze maand:

• Griepepidemie ten einde
• Tuberculose toegenomen in Nederland

img
Verwijzerspagina op www.llz.nl

U kunt alle huisartsenbulletins teruglezen op de verwijzerspagina van het LangeLand Ziekenhuis (www.llz.nl). Inloggen kan met gebruikersnaam 'Langeland' en wachtwoord 'verwijzers'.

 

 

img
Dit bulletin liever op een ander mailadres?

Ontvangt u dit bulletin liever op een ander mailadres? Geef het ons gerust door via huisarts@llz.nl!

img

Dit is een productie van de afdeling Marketingcommunicatie van het LangeLand Ziekenhuis. Vragen, opmerkingen of verbetersuggesties zijn welkom via communicatie@llz.nl.

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden