Bekijk hier de Online versie
logo
Huisartsenbulletin april
img
Infectiebarometer

De griepepidemie in Nederland is nog gaande. De incidentie van het influenza-achtig ziektebeeld (IAZ)van week 11 2016 was 70 per 100.000 ingeschreven patiënten (IAZ-incidentie was vorige week 108/100.000). Het influenzavirustype B (Victoria-lijn) is dominant.

img
Huisarts Dorine Hehemann zet duopraktijk met Carolien Bakker voort

"Graag stel ik mij aan u voor, waarbij ik kan zeggen dat ik me erg verheug op het starten in de Watertoren. Ik ben Dorine Hehemann, 41 jaar en ik ben twaalf jaar huisarts geweest in Delft."

img
Meelopen met Huidkankerdag?

Ook dit jaar organiseert de Nederlandse vereniging voor Dermatologie een nationale Huidkankerdag. Deze vindt plaats op zaterdag 21 mei. Mensen kunnen een plekje op hun huid gratis laten beoordelen door een dermatoloog.

img
LangeLand Ziekenhuis compenseert kosten VGZ-verzekerden met rectumkanker

Heeft uw patiënt de diagnose rectumkanker gekregen? Alle verzekeraars vergoeden hiervoor de kosten, met uitzondering van VGZ. Maar ook met een VGZ-verzekering kan uw patiënt met gerust hart naar ons ziekenhuis blijven komen.

img
Gratis controle Bloedglucosemeters 28 mei

Diabetespatiënten die aan zelfcontrole doen kunnen op 28 mei van 9.30 tot 12.30 hun bloedglucosemeter gratis bij ons laten controleren. Zij kunnen zich met hun meter en bijbehorende hulpmiddelen melden bij ons gespecialiseerde team, dat de meter nakijkt en schoonmaakt.

img
LangeLand Ontmoeting met de reumatologen gemist?

Op de verwijzerspagina van www.llz.nl vindt u de presentatie over herkenning van reumatoïde artritis, het lichamelijk onderzoek en de behandelmogelijkheden (inlog: Langeland, wachtwoord: verwijzers).

 

img
Behandeling stressincontinentie met Urolastic

Onze Uroloog Pieter Minnee licht in bijgaand filmpje (3 minuten) de minimaal invasieve behandelmethode Urolastic toe. Hierbij worden rond de plasbuis bolletjes ingespoten waardoor de plasbuis wordt gestabiliseerd, zodat bij druk in de buik de plasbuis zich beter afsluit.

img
Verwijzerspagina ww.llz.nl

U kunt alle huisartsenbulletins teruglezen op de verwijzerspagina van het LangeLand Ziekenhuis (www.llz.nl).

img

Dit is een productie van de afdeling Marketingcommunicatie van het LangeLand Ziekenhuis. Vragen, opmerkingen of verbetersuggesties zijn welkom via communicatie@llz.nl.

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden