Bekijk hier de Online versie
logo
Huisartsenbulletin december
img
Verslag LLO: de acute patiënt

Op 17 november werd de LangeLand Ontmoeting met de SEH-artsen en de kinderarts/-neuroloog gehouden, met als thema: ‘de acute patiënt’.  Het actief oefenen werd zeer op prijs gesteld, waardoor het een leerzame bijeenkomst was.

 

img
Slaapapneu zorg goed beoordeeld

Uit recent onderzoek van de ApneuVereniging blijkt dat de slaapapneu zorg van het LLZ goed gewaardeerd wordt door onze patiënten. Met drie sterren scoort het LLZ zelfs beter dan andere ziekenhuizen in de Haagse regio.

img
Eerste multidisciplinaire overleg diabetes mellitus in de huisartspraktijk

Internist Henk Waanders is in samenwerking met de kaderarts DM en de SGZ een initiatief gestart om de diabeteszorg in Zoetermeer te verbeteren. In alle gezondheidscentra worden diabetespatiënten besproken die onvoldoende gereguleerd zijn.

img
Wijzigingen vakgroep neurologie

Nu samenwerking met het Haga en Reinier de Graaf een feit is, splitst de vakgroep neurologie zich af van het MCH. Deze verschuivingen vinden plaats per 1 januari 2016. Omdat er tevens drie nieuwe neurologen aantreden, bestaat de vakgroep neurologie per 2016 uit zes neurologen.

img
Concentratie oncologische operaties

Om onze kwaliteit verder te verbeteren en aan SONCOS normen te voldoen, worden oncologische operaties steeds meer geconcentreerd. Per januari 2016 worden de rectumoperaties in het Reinier de Graaf Gasthuis uitgevoerd.

img
Verslag transmuraal symposium

Woensdag 11 november vond het twaalfde Transmurale Symposium van de Specialistisch Verpleegkundigen plaats. Ruim 250 Zoetermeerse zorgmedewerkers hebben zich laten bijpraten over nieuwe ontwikkelingen in hun vakgebieden.

img
Spreekuren polikliniek Bergschenhoek

Per 1 januari 2016 vinden er wijzigingen plaats in de spreekuren in polikliniek Bergschenhoek voor kindergeneeskunde, dermatologie en gynaecologie.

img
Openingstijden Huidkliniek rond de feestdagen

Tussen Kerst en oud & nieuw is de Huidkliniek gesloten met uitzondering van een spreekuur tussen 08.00 uur en 10.00 uur uitsluitend voor spoedgevallen. Op de beide kerstdagen en met nieuwjaarsdag geldt een weekenddienst.

Verwijzerspagina

Het huisartsenbulletin is ook terug te lezen op de verwijzerspagina van het LangeLand Ziekenhuis, waar u nog meer belangrijke en handige informatie voor verwijzers terugvindt. U kunt op de verwijzerspagina inloggen via:

www.langeland.nl/verwijzers

Gebruikersnaam: langeland
Wachtwoord:        verwijzers

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden