Bekijk hier de Online versie
logo
Huisartsenbulletin december 2017
img
LLZ endoscopieafdeling toegelaten tot BVO darmkanker

De onlangs officieel geopende endoscopieafdeling van het LangeLand Ziekenhuis is toegelaten tot het bevolkingsonderzoek darmkanker. In januari starten we met het scopiëren van patiënten die zijn verwezen voor het bevolkingsonderzoek. Uw patiënten zijn vanaf dat moment ook van harte welkom, zodat zij dicht bij huis terecht kunnen voor het onderzoek.

img
Laparoscopische baarmoederverwijdering nu ook in het LangeLand Ziekenhuis

Dit jaar zijn de gynaecologen van het LangeLand Ziekenhuis gestart met de laparoscopische uterus extirpatie. Voorheen werd de patiënt hiervoor verwezen naar het HagaZiekenhuis. Nu kan de ingreep in het LangeLand Ziekenhuis plaatsvinden. De ingreep wordt uitgevoerd door Mei Lie Lim en Iris van der Meer.

img
Prostaatkanker effectiever opgespoord

Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen, met in 2016 ruim 11.000 gevallen. Het wordt vooral opgespoord door de PSA-waarde van het bloed te meten. Deze methode is echter niet altijd betrouwbaar. Daarom werkt uroloog Minnee als één van de eerste urologen in Nederland met de SelectMDx test. Een nieuwe test, die patiëntvriendelijker én betrouwbaarder is.

img
OK complex verbouwd: extra capaciteit en moderne apparatuur

Vooruitlopend op de komst van het Orthopedisch Centrum, worden op dit moment al patiënten van het HagaZiekenhuis in het LangeLand Ziekenhuis geopereerd. Mede om deze extra patiënten te opereren, is het OK-complex uitgebreid en flink verbouwd. Daardoor kunnen we nu op vijf operatiekamers werken in plaats van vier.

img
Stroke unit officieel geopend

Snelle behandeling van een stroke kan het verschil maken tussen blijvende verlamming of een goed herstel. Daarom werd op maandag 27 november de nieuwe Stroke unit in het LangeLand Ziekenhuis geopend. Neuroloog Stas Zylicz verrichte de feestelijke openingshandeling met de slogan van de Stroke unit: “Hoe eerder behandeld, hoe beter. Time is brain!”

img
Polikliniek Bergschenhoek: MDL spreekuur

Vanaf januari 2018 houdt internist Lahri wekelijks spreekuur in polikliniek Bergschenhoek. Zij is internist met als aandachtsgebied gastro-enterologie. U kunt patiënten met MDL gerelateerde klachten naar haar doorverwijzen. Zij is iedere week op maandag de hele dag aanwezig voor spreekuur.

img
Infectiebarometer

Het Nivel rapporteert in week 47 2017 in de 1e lijn 31 mensen met influenza-achtige ziekte op de 100.000 inwoners. Dat is onder de epidemische grens van 51 per 100.000 inwoners. Ook in het Reinier Haga MDC wordt nog geen toename van het aantal influenza waargenomen. Het aantal RSV-casus neemt wel langzaam toe, net als in november 2016.

img
Verwijzerspagina op www.llz.nl

Speciale informatie voor onze verwijzers (zoals online formulieren en informatie over scholingen) vindt u onder de blauwe button rechts bovenaan onze homepage (www.llz.nl). Inloggen kan met gebruikersnaam 'Langeland' en wachtwoord 'verwijzers'.

img
Liever op een ander mailadres?

Ontvangt u dit bulletin liever op een ander mailadres? Laat u dit weten via huisartsen@llz.nl.

img
We horen graag van u!

Dit is een productie van de afdeling Marketingcommunicatie van het LangeLand Ziekenhuis. Vragen, opmerkingen of verbetersuggesties zijn welkom via communicatie@llz.nl.

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden