Bekijk hier de Online versie
logo
Huisartsenbulletin
img
Nieuw verwijstraject (zorgpad) voor screening heupdysplasie

In januari 2018 is een nieuwe richtlijn screening Heupdysplasie (DDH) voor de Jeugd Gezondheids Diensten uitgebracht. In samenspraak met de huisartsen, JGZ, eerste en tweedelijns verloskundigen, kinderartsen, radiologen en orthopeden heeft dit geleid tot een aanpassing van het lokale protocol en een is nieuw zorgpad DDH ontwikkeld.

Lees verder
img
Neuroloog Wang Zheng Chiu

Onze vakgroep Neurologie is versterkt met een nieuwe collega, Wang Zheng Chiu. Wang Zheng studeerde in Rotterdam en heeft zich toegelegd op algemene neurologie, geheugenstoornissen en MS. Hij kijkt uit naar een plezierige samenwerking.

img
Bevolkingsonderzoek Borstkanker

Op dit moment vindt weer het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek naar borstkanker plaats in Zoetermeer. Graag attenderen we u op het verschil in verwijzen afhankelijk van de BI-RADS classificatie.

Lees verder
img
Verwijzing paren met kinderwens

Vanaf 2019 is voor paren met een kinderwens alleen nog een verwijzing nodig voor de vrouw. Voorwaarde is wel dat ook de (mannelijke) partner patiënt in uw praktijk is.

Lees verder
img
LangeLand Dag over laatste levensfase

Op 31 januari werd voor de zevende keer een LangeLand Dag gehouden. Tijdens deze dag ontmoeten Zoetermeerse huisartsen en onze specialisten elkaar rondom een centraal thema. Dit jaar betrof dit de afstemming tussen eerste en tweede lijn in de laatste levensfase van vier ziektebeelden.

Lees verder
img
Infectiebarometer

De griepepidemie in Nederland verloopt tot nu toe minder hevig dan in de afgelopen drie jaar. De griepepidemie duurt nu 7 weken in Nederland. 

Lees verder
img
Verwijzerspagina op www.llz.nl

Speciale informatie voor onze verwijzers (zoals online formulieren en informatie over scholingen) vindt u onder de blauwe button rechts bovenaan onze homepage (www.llz.nl). Inloggen kan met gebruikersnaam 'Langeland' en wachtwoord 'verwijzers'.

img
Liever op een ander mailadres?

Ontvangt u dit bulletin liever op een ander mailadres? Laat u dit weten via huisartsen@llz.nl.

img
We horen graag van u!

Dit is een productie van de afdeling Marketingcommunicatie van het LangeLand Ziekenhuis. Vragen, opmerkingen of verbetersuggesties zijn welkom via communicatie@llz.nl.

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden