Bekijk hier de Online versie
logo
Huisartsenbulletin februari 2016
img
Specialisten en huisartsen ontmoeten elkaar op vierde LangeLandDag rondom het thema Infectieziekten

Maar liefst veertig huisartsen uit Zoetermeer en omstreken waren aanwezig op onze vierde LangeLandDag. Op deze jaarlijkse dag nodigen wij alle huisartsen uit de regio uit om kennis uit te wisselen met onze specialisten. 

img
Nascholing op LangeLandOntmoeting met reumatologen

Op donderdag 10 maart organiseren we weer een LangelandOntmoeting. Op deze geaccrediteerde nascholingsavond heten deze keer onze reumatologen u van harte welkom. Zij zullen vooral veel aandacht besteden aan de herkenning en behandeling van Reumatoide Artritis.

img
Ticstoornissen

Sinds eind vorig jaar werkt Judith Rath als neuroloog in in ons ziekenhuis. Zij heeft als aandachtsgebied onder andere bewegingsstoornissen, met speciale interesse in het syndroom van Gilles de la Tourette en andere ticstoornissen.

img
Infectiebarometer februari

Er is een griepepidemie in Nederland sinds begin januari 2016. In week 3 van 2016 rapporteerden de Peilstations participerend in NIVEL Zorgregistraties eerste lijn 104 mensen met een influenza-achtig ziektebeeld (IAZ) per 100.000 inwoners. Dat is voor de derde achtereenvolgende week boven de epidemische grens van 51 per 100.000. De huisartsen zien vooral jonge kinderen (0 t/m 4 jaar) met IAZ.

img
Wijziging referentiewaarden vitamine D

Vitamine D kan via voedsel worden opgenomen en wordt in de huid onder invloed van zonlicht gevormd. Een onvoldoende vitamine D (en calcium) status komt onder alle lagen van de Nederlandse bevolking voor.

img
Virginie Borghouts, één van onze nieuwe cardiologen, stelt zich voor

“Sinds januari werk ik als cardioloog in het LangeLand Ziekenhuis. Na mijn studie Geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam ben ik in het Medisch Spectrum Twente in Enschede begonnen aan de opleiding tot cardioloog."

img
Verwijzerspagina

Het huisartsenbulletin is ook terug te lezen op de verwijzerspagina van het LangeLand Ziekenhuis, waar u nog meer belangrijke en handige informatie voor verwijzers terugvindt, zoals:

- onze specialisten

- nieuws over onze behandelingen

- informatie over onze spreekuren

- nieuwe aandachtsgebieden

- bestelformulieren

- agenda

U kunt op de verwijzerspagina inloggen via:

www.langeland.nl/verwijzers

Gebruikersnaam: Langeland
Wachtwoord:        verwijzers

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden