Bekijk hier de Online versie
logo
Huisartsenbulletin januari 2017
img
Orthopedisch centrum Zoetermeer in voorbereiding

De Reinier Haga Groep (HagaZiekenhuis, Reinier de Graaf Gasthuis en LangeLand Ziekenhuis) bouwt in Zoetermeer een nieuw centrum voor orthopedische operaties bij volwassenen. De 21 orthopeden van de groep bundelen hun krachten en expertise en gaan in dit nieuwe centrum opereren.

img
Nieuwe klinisch geriater Frederieke de Kaste

Vanaf deze maand verwelkomen wij een nieuwe geriater in ons midden. Haar naam is Frederieke de Kaste. Ze heeft geneeskunde gestudeerd in Rotterdam en ervaring binnen onder meer interne geneeskunde en in een verpleeghuis.

img
Contactlenzen in ziekenhuis

Uw patiënten kunnen in ons ziekenhuis ook terecht voor contactlenzen. Iedere vrijdag tussen 8.00 en 12.30 uur is optometrist en contactlenzenspecialist Guido van Nes aanwezig op onze polikliniek Oogheelkunde voor oogmetingen, het aanmeten van lenzen, controles en low vision hulpmiddelen.

img
Heeft uw patiënt een complexe wond?

Heeft u een patiënt met een wond zonder genezingstendens binnen twee tot drie weken? U kunt hem of haar altijd verwijzen naar ons WondExpertiseCentrum. We adviseren daarnaast een diabetische patiënt met een voetwond direct in te sturen.

img
Minder pijn of angst door sedatie

In ons ziekenhuis verrichten we sinds kort onderzoeken en behandelingen onder procedurele sedatie en/of analgesie (PSA). Dit betekent een grote sprong voorwaarts in de patiëntvriendelijkheid van onze zorg.

img
Samen koken op de LangeLanddag 2017

Vrijdag 20 januari vindt onze vijfde LangeLand Dag plaats, met het thema Voeding: weten en eten. Deze dag is bedoeld voor alle huisartsen in onze regio.

img
Twee nieuwe oogartsen

 Onze vakgroep Oogheelkunde stelt u graag voor aan twee nieuwe oogartsen. Anne Roefs is afkomstig van het Erasmus MC en komt met genoegen het team in Zoetermeer versterken. 

img
Derma en Plastisch apart vermeld

De poliklinieken Dermatologie en Plastische Chirurgie hebben sinds 1 januari een aparte vermelding in ZorgDomein. Hiermee verwachten we te voorkomen dat patiënten zich abusievelijk melden op de Toneellaan, in plaats van op Europaweg 151.

img
Huisarts Chris de Jong start als opvolger Ruud van Lier

Deze week is de huisarts Chris de Jong gestart namens de Stichting Gezondheidszorg Zoetermeer, als opvolger van Ruud van Lier. We stellen ook voor hem graag een werkplek ter beschikking, zodat het contact met onze specialisten en beleidsmakers laagdrempelig is.

img
Wijziging bloedafnamepunten

Het prikpunt Seghwaert , Woon- en zorgcentrum gelegen aan de Vaartdreef 115, is sinds 1 januari gesloten.  Het meest nabije alternatief is de bloedafname in het LangeLand Ziekenhuis  aan de Toneellaan 1.

img
Infectiebarometer

Actuele infectieziekten informatie voor huisartsen. Deze maand:

  • Meningokokken verheffing

  • Cluster van Shigella sonnei

  • Influenza, actuele stand van zaken in Nederland.

  • Norovirus, actuele stand van zaken in Nederland.

img
Verwijzerspagina op www.llz.nl

Ontvangt u deze nieuwsbrief liever op een ander mailadres? Laat ons dit gerust weten via communicatie@llz.nl.

U kunt alle huisartsenbulletins teruglezen op de verwijzerspagina van het LangeLand Ziekenhuis (www.llz.nl). Inloggen kan met gebruikersnaam 'Langeland' en wachtwoord 'verwijzers'.

 

 

img

Dit is een productie van de afdeling Marketingcommunicatie van het LangeLand Ziekenhuis. Vragen, opmerkingen of verbetersuggesties zijn welkom via communicatie@llz.nl.

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden