Bekijk hier de Online versie
logo
Huisartsenbulletin maart 2017
img
Bijscholing neurologie 9 maart vervalt

Omdat er deze keer te weinig aanmeldingen zijn moeten we de bijscholing van 9 maart helaas laten vervallen. Mocht u hierover nog vragen hebben, mailt u dan naar huisartsen@llz.nl of belt u naar (079) 346 2844.

img
RHG-orthopeden werken samen met fysiotherapeuten

Goede nazorg na een orthopedische ingreep is meestal cruciaal voor een voorspoedig herstel. Vaak bezoeken patiënten hiervoor een fysiotherapeut. De orthopeden van de Reinier Haga Groep (HagaZiekenhuis, Reinier de Graaf Gasthuis en LangeLand Ziekenhuis) zijn hierbij graag nauw betrokken.

img
Sneller informatie over vervolg(zorg) na ontslag

Vanaf volgende week vrijdag 17 maart hoort u voortaan binnen twee werkdagen na ontslag waar uw patiënt verblijft en welke vervolgzorg eventueel is geregeld.

img
MKA-zorg in Zoetermeer

Het LangeLand wil graag hét ziekenhuis zijn voor iedereen in Zoetermeer en omstreken. Daarom hebben het LangeLand en de vakgroep Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie van het Haga Ziekenhuis de handen ineengeslagen om vanaf mei 2017 MKA-zorg naar het LangeLand te brengen.

img
Gynaecologie

Het referentielaboratorium voor regio Zuidwest is het Nederlands Moleculair Diagnostisch Laboratorium BV te Rijswijk. Sinds 01-01-2017 moet het cervix-BVO hier naartoe worden opgestuurd.

img
menopauzespreekuur Bergschenhoek

Vanaf mei vindt in polikliniek Bergschenhoek een extra menopauzespreekuur plaats. Hierdoor worden het twee spreekuren per maand, op dinsdagochtend.

img
Infectiebarometer

Deze maand:
- Toename van Streptococcal toxic shock syndroom (STSS)
- Stand van zaken influenza epidemie en de effectiviteit van de griepprik

img
Verwijzerspagina op www.llz.nl

U kunt alle huisartsenbulletins teruglezen op de verwijzerspagina van het LangeLand Ziekenhuis (www.llz.nl). Inloggen kan met gebruikersnaam 'Langeland' en wachtwoord 'verwijzers'.

 

 

img
Dit bulletin liever op een ander mailadres?

Ontvangt u dit bulletin liever op een ander mailadres? Geef het ons gerust door via huisarts@llz.nl!

img

Dit is een productie van de afdeling Marketingcommunicatie van het LangeLand Ziekenhuis. Vragen, opmerkingen of verbetersuggesties zijn welkom via communicatie@llz.nl.

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden