Bekijk hier de Online versie
logo
Huisartsenbulletin mei
img
Nationale Huidkankerdag

Dit jaar vindt de nationale Huidkankerdag plaats op zaterdag 21 mei. Mensen kunnen een plekje op hun huid gratis laten beoordelen door een dermatoloog.

 

img
Neurologiepatiënt kan binnen één week terecht in polikliniek Bergschenhoek

Wekelijks houden twee neurologen spreekuur in polikliniek Bergschenhoek. Hierdoor zijn de toegangstijden zeer kort, over het algemeen kan men binnen een week terecht.

img
Menopauzespreekuur polikliniek Bergschenhoek

Ook het drukbezochte menopauzespreekuur is weer van start gegaan in polikliniek Bergschenhoek. Vrouwen met klachten of vragen hierover kunnen er tweemaal per maand terecht op dinsdagochtend. Verwijzen kan gewoon via Zorgdomein.

img
Ochtend voor lotgenoten prostaatkanker

Op 26 mei is er weer een lotgenotenbijeenkomst voor mannen met prostaatkanker en eventuele naasten. Deze vindt plaats op onze hoofdlocatie in Zoetermeer. Voor meer informatie kunt u hen verwijzen naar de agenda op onze website.

img
LangeLand Ontmoeting 7 juni: verdachte plekjes onder de loep

Op dinsdagavond 7 juni maken onze dermatologen graag kennis met u. De avond heeft als thema: verdachte plekjes onder de loep. De avond vindt plaats in de LangeLand Huidkliniek, Europaweg 151.

 

img
Antibiotica profylaxe bij tandheelkundige ingrepen bij patiënten met een kunstgewricht

U zal regelmatig gevraagd worden door patiënten die een gewrichtsprothese hebben of zij profylactisch antibiotica nodig hebben. Ook tandartsen komen regelmatig met deze vraag.

img
Labnieuws

Met de overgang naar versie 5 van Zorgdomein zijn een paar instellingen gewijzigd. Het laboratorium heeft getracht de opbouw van het probleemgeoriënteerde  (op ICPC code) aanvraagdeel logischer in te richten. 

img
Infectiebarometer mei
  • Ebola niet langer “Public Health Emergency of International Concern”
  • Bofverheffing in Brabant
  • In 2015 meer soa gevonden bij vrouwen en heteroseksuele mannen
  • Respiratoire virussen

 

img
Verwijzerspagina op www.llz.nl

U kunt alle huisartsenbulletins teruglezen op de verwijzerspagina van het LangeLand Ziekenhuis (www.llz.nl).

img

Dit is een productie van de afdeling Marketingcommunicatie van het LangeLand Ziekenhuis. Vragen, opmerkingen of verbetersuggesties zijn welkom via communicatie@llz.nl.

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden