Bekijk hier de Online versie
logo
Huisartsenbulletin november
img
LangeLand Ontmoeting XL en LangeLanddag 2016

Op dinsdag 17 november aanstaande vindt om 16.30 uur een LangeLand-XL ontmoeting plaats. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor deze bijeenkomst. Op donderdag 28 januari 2016 organiseren we voor het vierde achtereenvolgende jaar een LangeLanddag. Noteer die datum alvast in uw agenda!

 

img
In de lift

Op zorgkaartnederland.nl geven steeds meer patiënten aan hoe ze onze zorg waarderen. Deze week ontvingen we hierover weer een kwartaalrapportage. En die bracht goed nieuws: het gaat op bijna alle fronten beter dan in het vorige kwartaal. 

img
Voorbereiding ascitespunctie

Met enige regelmaat worden ernstig zieke patiënten ingestuurd voor een ascitespunctie. Om ervoor te zorgen dat alles goed en tijdig geregeld kan worden, verzoeken wij u om  telefonisch contact op te nemen met de (voorheen) behandelend specialist.

img
Huisbezoeken geriatrie

Voor kwetsbare ouderen, voor wie het bezoeken van de geheugenpoli te belastend is en waar een indicatie is voor diagnostiek naar cognitie en/of gedrag, bieden wij huisbezoeken aan. Deze worden verricht door Angelique de Zwart, verpleegkundig specialist geriatrie. 

img
Intensive Care maakt goede indruk

De IC van het LangeLand mocht dit jaar lovende woorden in ontvangst nemen na de inspectie van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Gezegd werd dat we een blauwdruk konden zijn voor de kleinere IC’s in Nederland, met name gezien onze patiëntveiligheid.

img
Snellere doorlooptijd en prikspreekuren orthopedie

Sinds de verbouwing van de poli orthopedie eerder dit jaar, heeft iedere specialist twee onderzoekskamers ter beschikking. Dit zorgt voor snellere doorlooptijd en maakt een prikspreekuur mogelijk voor toediening van ontstekingsremmende injecties.

img
Menopauzepoli Bergschenhoek eerste dinsdag van de maand

Per 1 september vindt het menopauzespreekuur van menopauzeverpleegkundige Christien Meijer en gynaecoloog Mei Lie Lim iedere eerste dinsdag van de maand plaats. 

Verwijzerspagina

Het huisartsenbulletin is ook terug te lezen op de verwijzerspagina van het LangeLand Ziekenhuis, waar u nog meer belangrijke en handige informatie voor verwijzers terugvindt. U kunt op de verwijzerspagina inloggen via:

www.langeland.nl/verwijzers

Gebruikersnaam: langeland
Wachtwoord:        verwijzers

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden