Bekijk hier de Online versie
logo
Huisartsenbulletin november 2016
img
Geavanceerde uro-oncologische zorg

Onze samenwerking met de ReinierHaga groep biedt voor de vakgroep Urologie uitgebreide mogelijkheden. Zo lopen we met betrekking tot de uro-oncologische zorg volledig in de pas met de hedendaagse normeringen.

img
Team spastische bovenste extremiteit

De afdelingen Plastische Chirurgie en Revalidatie van het LLZ zijn een samenwerking aangegaan met de specialisten ouderengeneeskunde van Vivaldi om patiënten met een spastische bovenste extremiteit beter te kunnen behandelen.

img
Mishandeling en gedragsproblemen bij kwetsbare ouderen

Op 27 september ontvingen onze geriaters een aantal huisartsen, eerstelijnsverpleegkundigen en POH’s uit de regio Zoetermeer. Op deze avond is gesproken over mishandeling en gedragsproblemen bij kwetsbare ouderen.

img
Nieuwe anesthesioloog Stefanie Lere

Sinds 1 oktober versterkt Stephanie Lere ons team van anesthesiologen. Zij heeft haar opleiding gevolgd in het Erasmus MC met als aandachtsgebieden kinderanesthesie en obstetrie.

img
Menopauzespreekuur in polikliniek Bergschenhoek

Onze polikliniek Bergschenhoek kent een speciaal spreekuur voor vrouwen die overgangsklachten ervaren of vragen hebben over de overgang.

img
Onze plastisch chirurgen ontmoeten u graag!

Op 7 december verwelkomen onze plastisch chirurgen u graag tijdens onze volgende LangeLand Ontmoeting.

U kunt deze avond praktisch oefenen met het injecteren bij chronische handaandoeningen (bijv: trigger finger/ carpaal tunnelsyndroom).

img
Wijziging opvangmateriaal Medische Microbiologie testen

De triple feces test (TFT) wordt uitgevoerd als de standaard screening door middel van DNA-onderzoek niets oplevert en er toch nog aanwijzingen zijn voor een parasitaire infectie.

img
Actuele infectieziekteninformatie voor huisartsen

 Deze maand:

  • Begin norovirusseizoen
  • Salmonella-verheffing in Nederland (vervolg)
  • Tularemie en zikavirusinfectie zijn nieuw als meldingsplichtige ziekten groep C in de Wet publieke gezondheid opgenomen.
img
Verwijzerspagina op www.llz.nl

U kunt alle huisartsenbulletins teruglezen op de verwijzerspagina van het LangeLand Ziekenhuis (www.llz.nl). Inloggen kan met gebruikersnaam 'Langeland' en wachtwoord 'verwijzers'.

img

Dit is een productie van de afdeling Marketingcommunicatie van het LangeLand Ziekenhuis. Vragen, opmerkingen of verbetersuggesties zijn welkom via communicatie@llz.nl.

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden