Bekijk hier de Online versie
logo
Huisartsenbulletin november 2017
img
Van harte welkom bij de opening van onze nieuwe Stroke unit

Snelle behandeling van een herseninfarct kan het verschil maken tussen blijvende verlamming of een goed herstel. In het verleden hebben we de toenmalige Stroke unit helaas moeten sluiten vanwege de kritieke financiële situatie van het ziekenhuis. Het is dan ook met trots dat we op 20 november a.s. weer een nieuwe Stroke unit kunnen openen, waardoor inwoners van Zoetermeer en omstreken snel geholpen kunnen worden in het geval van een acuut herseninfarct.

img
Gratis controle bloedglucosemeters

Mensen met diabetes die aan zelfcontrole doen kunnen op zaterdag 18 november 2017 van 09.30 tot 12.30 uur hun bloedglucosemeter gratis laten controleren in het LangeLand Ziekenhuis.

img
Vier sterren voor OSAS

Onze poliklinieken KNO en Longgeneeskunde vier sterren ontvangen van de Apneuvereniging. Deze vereniging houdt jaarlijks een tevredenheidsonderzoek onder de patiënten van de klinieken.

img
Seksualiteit en prostaatkanker

Het LangeLand Ziekenhuis en de ProstaatKankerStichting organiseren op donderdag 23 november een bijeenkomst voor mannen met prostaatkanker en hun partners over het thema Seksualiteit en prostaatkanker.

img
Nieuwe oogarts Fleur van ’t Hullenaar

Sinds juni versterkt oogarts Fleur van ’t Hullenaar ons team Oogheelkunde. Fleur is opgeleid in het oogziekenhuis Rotterdam met als specialisatie Kinderoogheelkunde. Zij legt zich toe op strabisme chirurgie en ingewikkelde kinderoogheelkundige problematiek. Wij heten haar van harte welkom en wensen u een plezierige samenwerking met haar toe.

img
Thuisprikservice

U kunt een bloedafname thuis aanvragen voor patiënten die om medische gronden niet in staat zijn om, eventueel met behulp van een begeleider, naar één van de bloedafname poli’s of prikposten van het LangeLand ziekenhuis te komen.

img
LangeLand Ontmoeting Kindergeneeskunde

Op donderdag 30 november ontmoeten onze kinderartsen u graag om kennis te delen over het onderwerp Praktische pediatrie. Voor dit forum is accreditatie (2 punten) aangevraagd.

 

img
Nieuwe revalidatiearts Monique van Mechelen

Sinds vorige maand werkt revalidatiearts Monique van Mechelen in ons ziekenhuis. Haar aandachtsgebieden zijn: algemene ziekenhuisrevalidatie, multitrauma en orthopedie, spasticiteit behandeling en hartrevalidatie.

img
Infectiebarometer

Naar schatting komen we in Nederland jaarlijks ruim 1.000.000  gevallen van virale gastro-enteritis voor. De belangrijkste verwekker is het norovirus met ruim 600.000 gevallen per jaar. Infecties door het norovirus worden het hele jaar door gezien met een piek in de wintermaanden (‘winter vomiting disease’). Verwacht wordt dat het aantal gevallen van norovirus kan gaan toenemen de komende maanden. Kortom: blijft u alert op norovirus bij patiënten met braken/diarree.

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met de dienstdoende arts-microbioloog, telefoon (079) 346 4389.

 

 

 

img
Verwijzerspagina op www.llz.nl

Speciale informatie voor onze verwijzers (zoals online formulieren en informatie over scholingen) vindt u onder de blauwe button rechts bovenaan onze homepage (www.llz.nl). Inloggen kan met gebruikersnaam 'Langeland' en wachtwoord 'verwijzers'.

img
Liever op een ander mailadres?

Ontvangt u dit bulletin liever op een ander mailadres? Laat u dit weten via huisarts@llz.nl.

img
We horen graag van u!

Dit is een productie van de afdeling Marketingcommunicatie van het LangeLand Ziekenhuis. Vragen, opmerkingen of verbetersuggesties zijn welkom via communicatie@llz.nl.

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden