Bekijk hier de Online versie
logo
Huisartsenbulletin november 2018
img
Zorgdebat LangeLand Ziekenhuis inspireert tot het bieden van de juiste zorg op de juiste plek

Dinsdag 30 oktober organiseerde het LangeLand Ziekenhuis een besloten Zorgdebat ter ere van ons dertigjarig bestaan. Aanwezig waren onder meer burgemeester Charlie Aptroot, wethouder Zorg Ingeborg ter Laak, de heer Ernst van Koesveld, directeur zorgverzekeringen van het ministerie van VWS en onze bestuursvoorzitter Martin van Rijn.

Lees verder
img
Toegangstijd Cardiologie LangeLand Ziekenhuis

Eén van de cardiologen van het LangeLand Ziekenhuis is helaas al enige tijd niet beschikbaar wegens ziekte. De vakgroep Cardiologie stelt alles in het werk om vervanging te vinden, waarop momenteel nog geen concreet zicht is. Daarnaast breiden de zittende cardiologen hun spreekuren uit en krijgen zij ondersteuning van cardiologen uit de Reinier Haga Groep.

Lees verder
img
Schildklierablatie beduidend minder belastend

Het LangeLand Ziekenhuis is begin dit jaar succesvol gestart met schilklierablatie. Interventieradioloog Klink voert de ingreep uit: “Deze is minder belastend dan een operatie en biedt zeer goede resultaten.”

Lees verder
img
Oogzorg aan Europaweg

Sinds enige tijd levert onze vakgroep Oogheelkunde ook zorg aan de Europaweg, in het gebouw waarin ook onze Huidkliniek is gevestigd. De reden voor deze uitbreiding was de grote toestroom van patiënten, met lange wachttijden tot gevolg. Dankzij de grotere ruimte is het mogelijk om de zorg nog beter in te richten.

Lees verder
img
Fractuurpreventiepoli (FPP)

Dit najaar is in het LangeLand Ziekenhuis gestart met een Fractuurpreventiepoli. Na een fractuur krijgen patiënten ouder dan 50 jaar een uitnodiging voor deze poli. Dit gaat via een verwijzing van de behandelend orthopeed of chirurg. Deze nazorg richt zich op de diagnostiek naar osteoporose en de vermindering van het valrisico.

Lees verder
img
Sneltest influenza

Vanaf heden is het mogelijk om een sneltest respiratoire virussen te doen op onze Spoedeisende Hulp. Het betreft een reguliere point of care test, die middels een real-time PCR 19 verschillende micro-organismen kan testen op respiratoir materiaal (keel- en nasofaryngeale wattenstok). Het betreft virussen, o.a. influenzavirus A/B en RS-virus en atypische bacteriële verwekkers, o.a. Mycoplasma pneumoniae en Chlamydia pneumoniae.

 

Lees verder
img
Allergieonderzoek in bloed

Sinds 29 oktober wordt de allergiediagnostiek bepaald in het laboratorium in Delft op Siemensapparatuur. De kwantitatieve uitslagen van de allergenen zijn vergelijkbaar en de interpretatie wijzigt niet voor u. Wel verandert de samenstelling van het pakket allergiescreening kind en kunnen het fruitmengsel en notenmengsel 2 niet meer worden aangeboden.

 

Lees verder
img
Obstructieve longaandoeningen en rookverslaving

Sinds 1 oktober is Ellen Jacobs werkzaam op de polikliniek Longgeneeskunde. Zij is verpleegkundig specialist obstructieve longaandoeningen en rookverslaving. De verwijzingen die via Zorgdomein binnenkomen worden beoordeeld door een van de (dienstdoende) longartsen.

 

Lees verder
img
LangeLand Dag 31 januari

Op 31 januari as organiseren we weer de jaarlijkse LangeLand Dag, met deze keer als thema: ‘Samen brengen we het tot een goed einde’. Deze altijd weer drukbezochte dag wordt georganiseerd voor alle huisartsen in onze regio. Het doel is wederzijds kennismaken én kennis uitwisselen met de specialisten van ons ziekenhuis.

Lees verder
img
Infectiebarometer

Er is momenteel weinig griep in Nederland. In de week van 15 tot en met 21 oktober 2018 (week 42) werden 33 mensen op de 100.000 inwoners met griepachtige klachten gerapporteerd door de huisarts peilstations participerend in NIVEL Zorgregistraties eerste lijn. Dit ligt onder de epidemische grens van 51 per 100.000 ingeschreven patiënten

Lees verder
img
Verwijzerspagina op www.llz.nl

Speciale informatie voor onze verwijzers (zoals online formulieren en informatie over scholingen) vindt u onder de blauwe button rechts bovenaan onze homepage (www.llz.nl). Inloggen kan met gebruikersnaam 'Langeland' en wachtwoord 'verwijzers'.

img
Liever op een ander mailadres?

Ontvangt u dit bulletin liever op een ander mailadres? Laat u dit weten via huisartsen@llz.nl.

img
We horen graag van u!

Dit is een productie van de afdeling Marketingcommunicatie van het LangeLand Ziekenhuis. Vragen, opmerkingen of verbetersuggesties zijn welkom via communicatie@llz.nl.

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden