Bekijk hier de Online versie
logo
Huisartsenbulletin oktober 2015
LangeLand Ontmoeting XL op 17 november

Op 17 november a.s. organiseert het LangeLand Ziekenhuis een extra lange LangeLand Ontmoeting van 16.30 uur tot 20.00, over plotseling collaberen van patiënten. Lees verder voor meer informatie.

img
Regelgeving en registratie verwijzingen tweede lijn

Omdat er nog regelmatig verwarring bestaat over de noodzaak en geldigheid van een verwijsbrief, zijn de spelregels binnen het LLZ opnieuw geformuleerd en vastgelegd in een protocol. Dit protocol is afgestemd met de huisartsen. Lees verder voor de belangrijkste items van dit protocol.

img
Screenen aan de poort op BRMO/MRSA

Uit het oogpunt van patiëntveiligheid is het noodzakelijk dat de risico inventarisatie op MRSA en BRMO aan de poort van het ziekenhuis plaatsvindt. Lees verder voor een korte toelichting.

img
14 november glucosemetercontroledag

Mensen met diabetes die aan zelfcontrole doen, kunnen hun bloedglucosemeter laten controleren in het LangeLand Ziekenhuis op Zaterdag 14 november van 09:30 tot 13:30 uur. Lees verer voor meer informatie.

img
KNO avondspreekuur

Per 1 oktober start de afdeling KNO opnieuw met een avondspreekuur. Dit spreekuur vindt iedere dinsdagavond plaats en wordt verzorgd door mw  I.M. Oskam, KNO-arts. Lees verder voor meer informatie.

img
Nieuwe verwijsmogelijkheden geriatrie

Er is gebleken dat er voor specifieke doelgroepen behoefte bestaat aan huisbezoeken en beperkt onderzoek naar cognitieve functies bij relatief zelfredzame ouderen. Daarom zijn er nieuwe verwijsmogelijkheden. Lees verder voor meer informatie.

img
LangeLand behaalt het keurmerk Senior Friendly Hospital

De ouderenorganisaties Unie KBO, PCOB, NOOM en NVOG hebben aan 55 van de 120 ziekenhuislocaties het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis toegekend. Het LangeLand is daar één van! De normering om voor het keurmerk in aanmerking te komen is t.o.v. 2013 behoorlijk aangescherpt.

img
Achmea Pluscertificaat 2015 voor kinderdiabetesteam

Het kinderdiabetesteam ontving het Pluscertificaat 2015, omdat de zorg voor kinderen met diabetes voldoet aan alle kwaliteitscriteria die de zorgverzekeraar stelt. Lees verder voor meer informatie.

Laboratoriumaanvraag bloedprikken polikliniek Bergschenhoek

Regelmatig komen patiënten die bloed willen laten prikken bij Polikliniek Bergschenhoek met een laboratoriumaanvraag van bijvoorbeeld de STAR of SFG, die moeten worden overgeschreven. Lees verder voor meer informatie.

img
Nieuwe specialisten

Gretel Sandoval Ramsey is sinds mei 2015 werkzaam als oogarts in het LangeLand Ziekenhuis te Zoetermeer. Ze stelt zich voor. Lees verder voor meer informatie.

Verwijzerspagina

Het huisartsenbulletin is ook terug te lezen op de verwijzerspagina van het LangeLand Ziekenhuis, waar u nog meer belangrijke en handige informatie voor verwijzers terugvindt. U kunt op de verwijzerspagina inloggen via:

www.langeland.nl/verwijzers

Gebruikersnaam: langeland
Wachtwoord:        verwijzers

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden