Bekijk hier de Online versie
logo
Huisartsenbulletin oktober 2016
img
Ellen Hiemstra, nieuwe gynaecoloog in het LangeLand Ziekenhuis

"Op 1 september 2016 ben ik gestart als gynaecoloog in het LangeLand Ziekenhuis. Ik hou van de korte lijnen die het ziekenhuis kenmerkt. Bovendien zie ik de potentie van samenwerking binnen de Reinier Haga Groep.

img
Opnieuw gecertificeerd voor spataderzorg

Uw patiënten zijn en blijven bij ons aan het juiste adres voor veilige spataderzorg van de allerhoogste kwaliteit.

img
Snelle toegang tot hoogwaardige vaatchirurgie

Met trots kunnen wij melden dat we ook dit jaar het keurmerk voor vaatchirurgie in de wacht hebben gesleept. Patiëntenvereniging De Hart&Vaatgroep vindt namelijk dat (onder meer) patiënten met aderverkalking of een aneurysma bij ons zonder meer in goede handen zijn.

img
Niet verzekerde zorg in de LangeLand Huidkliniek

De afgelopen jaren is het aantal ingrepen dat wordt vergoed door de verzekeraars op het gebied van spataderzorg en dermatologie verminderd.

img
Wijziging kreatinine methode

Per 24 augustus 2016 wordt de bepalingsmethode voor kreatinine in bloed en urine gewijzigd van de klassieke Jaffémethode in de enzymatische methode.

img
Aanpassingen in aanvragen bij Radiologie

In navolging van onderling overleg tussen de radiologen en leden van de ziekenhuiscommissie komt er een aanpassing in de aanvraagformulieren voor X- thorax en echo van de buik.

img
Infectiebarometer oktober

Er is in Nederland al geruime tijd een uitbraak van Salmonella Enteritidis gaande  (zie Figuur 1). Er zijn in totaal 78 patiënten bekend met dezelfde stam.

img
Verwijzerspagina op www.llz.nl

U kunt alle huisartsenbulletins teruglezen op de verwijzerspagina van het LangeLand Ziekenhuis (www.llz.nl).

img

Dit is een productie van de afdeling Marketingcommunicatie van het LangeLand Ziekenhuis. Vragen, opmerkingen of verbetersuggesties zijn welkom via communicatie@llz.nl.

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden