Bekijk hier de Online versie
logo
Huisartsenbulletin september 2018
img
Zorgpad COPD in samenwerking met Zorgcentrum Vivaldi

Samen met onze partners van Vivaldi hebben we een pilot opgezet, genaamd Zorgpad COPD.

Patiënten die bij ons zijn opgenomen met een COPD-exacerbatie worden behandeld in het Zorgpad COPD. Als onderdeel van dit zorgpad kunnen ze aansluitend zes weken klinisch revalideren bij Vivaldi.

img
Emilie Weimar, chef de clinique Radiologie

Begin augustus startte onze nieuwe collega Emilie Weimar haar werkzaamheden als radioloog in ons ziekenhuis, voor een periode van in ieder geval vier maanden. Recentelijk kwam zij terug naar Nederland na een tweejarig fellowship neuro en hoofd-hals radiologie in Toronto, Canada. Daarvoor deed zij de opleiding radiologie in Amsterdam en geneeskunde in Rotterdam.

img
Snel terecht bij MDL-poli

Goed om te weten: dankzij uitbreiding van onze afdeling MDL zijn de toegangstijden tot onze poli MDL zeer kort, vergeleken met die van de omliggende ziekenhuizen. Op dit moment kunnen ook nieuwe patiënten binnen enkele weken terecht. Dat geldt ook voor scopieën.

img
MKA-zorg in het LangeLand Ziekenhuis blijkt aanwinst

Het gaat goed met de MKA-Zorg in het LangeLand Ziekenhuis. De poli loopt nu een jaar, naar grote tevredenheid. MKA-chirurg Saridin: “Vanaf dag één werken we met een vast team, dat helemaal op elkaar is ingespeeld. Zo houden we wachttijden laag en kunnen we steeds meer betekenen voor onze patiënten én voor andere specialismen.”

img
Lisette Hoekstra, chef de clinique Plastische Chirurgie

Lisette Hoekstra was eerst werkzaam als arts niet-in-opleiding-tot-specialist op de afdeling Heelkunde van het Slotervaartziekenhuis te Amsterdam. Hierna werd zij aangenomen voor een promotieonderzoek in het Chirurgisch Laboratorium van het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam.

img
MRSA- en BRMO-screening na opname in buitenlands ziekenhuis

Een buitenlandse ziekenhuisopname is een belangrijke risicofactor voor dragerschap van resistente bacteriën zoals Methicilline Resistente Staphylococcus aureus (MRSA) en Bijzonder Resistente Micro Organismen (BRMO). Om de risico’s op verspreiding in ons ziekenhuis zo veel mogelijk te beperken nemen we verschillende maatregelen.

img
LangeLand Ontmoeting: herkennen van verdachte plekjes

Op donderdag 4 oktober aanstaande is er een LangeLand Ontmoeting met de maatschap Dermatologie, met als onderwerp: Het herkennen van verdachte plekjes.

Het is een zeer praktische avond waarbij veel patiënten aanwezig zijn die u kunt onderzoeken. De avond duurt van 17.30 tot 20.30 en vindt plaats in Huidkliniek aan de Europaweg 151 in Zoetermeer. Uw inschrijving is welkom via huisartsen@llz.nl.

 

img
Risicoschatting van infecties tijdens de Hadj

Het ECDC publiceerde in augustus een update van de risicobeoordeling naar aanleiding van een casus in Engeland bij een inwoner van Saudi Arabië. Dit jaar was de hadj van 19 tot en met 24 augustus.

img
Verwijzerspagina op www.llz.nl

Speciale informatie voor onze verwijzers (zoals online formulieren en informatie over scholingen) vindt u onder de blauwe button rechts bovenaan onze homepage (www.llz.nl). Inloggen kan met gebruikersnaam 'Langeland' en wachtwoord 'verwijzers'.

img
Liever op een ander mailadres?

Ontvangt u dit bulletin liever op een ander mailadres? Laat u dit weten via huisartsen@llz.nl.

img
We horen graag van u!

Dit is een productie van de afdeling Marketingcommunicatie van het LangeLand Ziekenhuis. Vragen, opmerkingen of verbetersuggesties zijn welkom via communicatie@llz.nl.

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden