Bekijk hier de Online versie
logo
InterLand maart

Deze interne nieuwsbrief verschijnt elke tweede week van de maand. Kopij aanleveren is mogelijk tot de laatste dag van elke maand, via communicatie@llz.nl (maximaal 250 woorden per artikel).

img
SEH-verpleegkundigen goed bezig!

Samen met SEH-collega's binnen de Reinier Haga Groep hebben dertien verpleegkundigen van onze SEH de zogenaamde Trauma Nursing Core Course (TNCC) opleiding succesvol afgesloten. Dit is een veiligheidseis voor alle SEH-verpleegkundigen.

Onze verpleegkundigen zijn allen met vlag en wimpel geslaagd. We zijn trots op onze toppers van de SEH. Van harte gefeliciteerd allemaal!

img
Enthousiaste schminkers gezocht voor Open Dag

Voor de Open Dag van ons ziekenhuis op zaterdag 19 maart aanstaande zijn we nog op zoek naar een jonge enthousiaste 'schminkspecialist' voor het schminken van de kindergezichtjes. Ken jij iemand van 15 jaar of ouder die het - tegen een kleine vergoeding - leuk vindt om ons te helpen? Mail het ons dan vóór dinsdag 8 maart, via communicatie@llz.nl.

img
Boost je werkplezier

Stel jij jezelf wel eens dit soort vragen:

  • Voel ik mij vitaal?
  • Kan ik mijn werk fysiek en mentaal goed aan?
  • Hoe combineer ik mijn werk met mijn privéleven?
  • Haal ik voldoening uit mijn werk?
  • Hoe zal dat gaan in de komende jaren?

Of wil je een boost geven aan je werkplezier? Dan kun je contact opnemen met vitaliteitscoach Yvette Visser. Zij is wekelijks bereikbaar op dinsdag en donderdag tussen 8.30 en 9.30 uur op (06) 48 95 10 89 of via info@traject-coaching.nl

img
Vervolg medewerkerstevredenheid

De ziekenhuisbrede resultaten van het medewerkerstevredenheidsonderzoek staan op intranet.  Leidinggevenden verspreiden de groepsrapportages aan de betreffende medewerkers. Mogelijk bevat deze rapportage de meningen van meerdere afdelingen of groepen medewerkers. Vanwege de privacy moet een rapport namelijk minimaal tien respondenten omvatten.

Vóór 15 april bespreken de teams welke thema’s belangrijk zijn om aan te pakken. Uiterlijk eind april koppelen zij dit terug aan de sectormanagers. Vervolgens worden prioriteiten gesteld en eventueel LangeLandbrede verbeterpunten vastgesteld en periodiek geëvalueerd.

img
Gewoon even doen: verdiep je in je pensioen

Stel je je wel eens de volgende vragen:

  • Kan ik straks eerder stoppen met werken?
  • Waarop heb ik recht als ik arbeidsongeschikt raak?
  • Wat krijgen mijn partner en kinderen als ik overlijd?
  • Kan ik iets doen om het financieel nog beter voor mezelf te regelen?

Samen met je Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) organiseren wij hierover een bijeenkomst. Op 5 april ben je vanaf 15.30 uur van harte welkom in de Toneelzaal.  Een voorlichter van PFZW legt hier uit hoe je pensioen in elkaar zit en welke keuzes je kunt maken.

Ter voorbereiding is het raadzaam om naar www.pfzw.nl/mijnpfzw te gaan voor inzicht in je eigen pensioen.

Meld je vooraf aan via PenO@llz.nl met als onderwerp: aanmelden pensioenbijeenkomst. Vermeld daarbij je geboortenaam en geboortedatum. Bellen kan ook via (079) 346 2649.  

img
Sportieve krachten meten met je collega's?

Daag je collega uit en ontmoet hen eens in een hele andere setting. Zaterdagmiddag 14 mei vindt een sportieve Meerkamp plaats bij de Noord Aa in Zoetermeer, met fietsen, hardlopen en spellen in teamverband. Deze dag is onderdeel van het project Beter Vitaal.

Plezier en gezonde competitie staan centraal op deze middag, die voor alle leeftijden geschikt is. Geef je op: alleen, of in teams van maximaal van zes personen. Uiteindelijk vormen we allemaal teams van zes personen. Aanmelden kan via meerkamp@llz.nl. Geef hierbij aan of je wilt fietsen of hardlopen.

img
Doe een gratis bodycheck bij Snowworld!

Het LangeLand Ziekenhuis biedt in samenwerking met Snowworld een gratis bodycheck aan voor alle medewerkers. Hierbij wordt gekeken naar je leeftijd, gewicht, vetpercentage, BMI, spiermassa, bloeddruk en taille. Ook doe je een fietstest. Heb je interesse of vragen? Bel daarvoor naar(079) 3 202 333 of mail naar lidmaatschap.zoetermeer@snowworldhealthclub.com.

 

img
VAR-lunchbijeenkomst rondom het onderwerp tuchtrecht

Maandag 7 maart organiseert de VAR twee lunchbijeenkomsten rondom het onderwerp tuchtrecht. Je kunt aanschuiven op twee momenten: om 12.15 of om 13.15. De sessie duurt drie kwartier.

Er staat wat lekkers klaar, maar neem wel je eigen lunch mee. Ook goed om mee te nemen, als je die hebt: je portfolio.

Contact

Ben jij verpleegkundige of verzorgende en denk je dat we iets voor je kunnen betekenen? Of heb je een vraag of iets dat je graag aan de VAR wilt laten weten? Stuur dan een bericht naar: var@llz.nl

img
OR jaarverslag 2015 online

Het jaarverslag 2015 van de ondernemingsraad staat online. De OR is benieuwd naar je mening: hoe vind je dat de raad invulling geeft aan medezeggenschap?

Op intranet vind je nog meer relevante OR-Informatie. Wil je direct en uitgebreider op de hoogte zijn van de gespreksonderwerpen van de OR-vergadering? Geef dit dan door aan de ambtelijk secretaris van de OR via: ondernemingsraad@llz.nl.

Heb je nog vragen of opmerkingen, neem dan contact op met een OR-lid of met de ambtelijk secretaris OR, Anja Bogisch.

img
Niet roken bij de hoofdingang

Afdelingen en niet-rokers ondervonden hinder van de rokers bij de hoofdingang. De rookabri is daarom verplaatst naar vlakbij de fietsenstalling. Ook achter het ziekenhuis staat een rookabri. We verzoeken rokers gebruik te maken van deze abri's.

img
Vervanging reanimatiepiepers en bodyguardpiepers

• Op 10 maart om 10.00 uur vervangen we de reanimatiepiepers, om 11.00 uur de bodyguardpiepers.

• Vanaf dat moment kun je reanimaties melden met iedere dect telefoon. Toets daarvoor 1111 in. Daarna krijgt men een melding dat de oproep is geaccepteerd. De locatie waar de melder zich bevindt wordt automatisch gedetecteerd en op de reanimatie dects van het reanimatie team zichtbaar.

• Er zijn balies, onder andere bij de verpleegafdelingen, waar een rode drukknop zit om reanimaties te melden. Deze werken vanaf 10 maart, 10.00 uur niet meer. De drukknoppen zullen worden verwijderd.

• Bij de uitgifte en omruilacties krijgt iedereen uitleg en een gebruiksaanwijzing.

img
Kunst in polikliniek Bergschenhoek

In polikliniek Bergschenhoek kun je tot en met 21 april een expositie van kunstenares Carolien Uijtenboogaard (Boonapart) bezichtigen.

img
Geboren

Nagekomen berichtje: Op 08-01-2016 is Moos geboren. Moos is het zoontje van Thomas Middeldorp en Judith Middeldorp-Wijga, doktersassistente poli Chirurgie.

img
Nieuws in het kort

• Maandag 29 februari zijn kort na elkaar twee ‘schrikkelbaby’s’ geboren. Niels van Leeuwen om 22.03 uur en Giel Kooter om 22.10 uur.

• De Scopie-uitslaapafdeling is verhuisd naar de afdeling 3B. Deze verhuizing is in principe tot half mei. Hierdoor kunnen we personeel zo efficiënt mogelijk inzetten. De afdeling short stay is tot half mei met maximaal negen bedden open. De telefoonnummers veranderen niet, alle medewerkers zijn op de gebruikelijke manier bereikbaar.

• Het LangeLand Ziekenhuis werkt sinds kort met het beveiligingsbedrijf DS. DS-beveiliging is ook actief in het HAGA ziekenhuis.

img
LangeLand in de krant

Streekblad

Eind februari verscheen in het Streekblad, de Zoetermeerse huis-aan-huiskrant, weer ons maandelijkse katern. Deze keer aandacht voor: Vaatteam LangeLand geeft beste zorg met persoonlijke touch, ruimte voor verpleegkundig talent, Kinderafdeling opgevrolijkt en onze open dag op zaterdag 19 maart aanstaande.

Intranet

Artikelen over het LangeLand in de gedrukte vorm vind je hier en via het kopje ‘LLZ in de media’, in de linkerkolom op de homepage van Intranet.

img
LangeLand op sociale media

Je kunt ons ook volgen als je zelf niet op Facebook zit. Klik daarvoor op onze site op de Facebook button. Of gebruik deze link.

LangeLand polikliniek Bergschenhoek bereik je via de site www.langelandparkzoom.nl. De Facebookpagina voor deze polikliniek vind je hier.

img
Maart

Maart: Internationale Darmkankermaand

6 maart Europese Dag van de Logopedie

7 maart VAR-lunch

8 maart Verloskunde Voorlichtingsavond voor de aanstaande ouder(s)

8 maart Internationale Vrouwendag

14 maart Week van Zorg en Welzijn

14 maart Workshop Paasbloemschikken, georganiseerd door de Personeelsvereniging LLZ

19 maart Open Dag LangeLand Ziekenhuis / Landelijke Open Dag van de Zorg

21 maart Workshop Paasbloemschikken; georganiseerd door de Personeelsvereniging LLZ

24 maart Wereld Tuberculose dag

25 maart Goede Vrijdag

27/28 maart Eerste/Tweede Paasdag

30 maart Scholing point of care (poct) glucosemeter

img

Deze interne nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Marketingcommunicatie.

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden