Bekijk hier de Online versie
logo
Orthopedisch Centrum Nieuws
Bewegen naar betere zorg
Het nieuwe Orthopedisch Centrum. De beste zorg onder één dak.

Beste collega,

In de aanloop naar de opening van het Reinier Haga Orthopedisch Centrum, geven we deze maandelijkse nieuwsbrief uit met de laatste ontwikkelingen en achtergrondinformatie. Heb je vragen, opmerkingen of nieuwssuggesties, mail dan naar: OC@llz.nl.

Personeelsbewegingen: advies COR

In het Orthopedisch Centrum werken straks 20 orthopeden, met elk hun eigen specialisatie, samen met een bevlogen team van zorgprofessionals. Dit team wordt grotendeels samengesteld uit medewerkers die nu nog in het Reinier, Haga en LLZ werken. Samen met P&O adviseurs uit de drie huizen is een voorstel gemaakt om de personeelsbewegingen die voortkomen uit het verplaatsen van de orthopedische zorg, op transparante en zorgvuldige wijze te laten verlopen. Waar mogelijk wordt uitgegaan van de wens van de medewerker.

De COR is gevraagd de RHG-Groepsraad te adviseren over de spelregels die we daarbij hanteren. Zodra de COR haar advies heeft uitgebracht (verwachting eind februari) kunnen wij gaan werken aan de detailinrichting én de aanstelling van kwartiermakers. Zodra alle functies in het RHOC bekend zijn, wordt een belangstellingsregistratie gehouden. Voor die tijd zullen we al in gesprek gaan met direct betrokken medewerkers.

In overleg met de Groepsraad is besloten om in gesprek te gaan met direct betrokken afdelingen waar de spelregels transitie RHOC op van toepassing zijn. Deze gesprekken vervangen niet de (formele!) belangstellingsgesprekken die, afhankelijk van goedkeuring van de COR, tegen de zomer 2019 plaatsvinden. In het 3de kwartaal van 2019 hopen wij dat een ieder duidelijkheid heeft over waar hij/zij werkzaam zal zijn.

Inrichting EPD

Het EPD van het RHOC volgt het EPD van het LLZ. Richting de live-gang van het LLZ-EPD (juni van dit jaar), wordt de orthopedie zoveel mogelijk ingericht zoals in het RHOC gewenst is. Zaken die nu nog niet in het EPD kunnen worden opgenomen en voor het RHOC wel wenselijk zijn, worden op een gezamenlijke aparte lijst genoteerd en uitgewerkt in de periode tussen live-gang LLZ en live-gang RHOC. Een werkgroep bestaande uit o.a. Herman Kaptijn, Joost van Linge, Menno Bloembergen en Femke Mocking is hier nauw bij betrokken.

Zorgconcept RHOC

Het uitgangspunt is dat in het RHOC alle electieve orthopedische ingrepen worden uitgevoerd. Patiënten met ASA 1 t/m 4 zijn welkom. De kinderorthopedie en de orthopedische acute traumazorg blijven op de locaties in Den Haag en Delft aangeboden worden. Ook blijft het mogelijk om poliklinische afspraken orthopedie te maken in de moederhuizen. Het doel is met het centrum de nieuwe standaard te gaan vormen voor de orthopedische zorg en binnen 5 jaar na opening een toonaangevende kliniek te zijn in Nederland.

Wat onderscheidt het Orthopedisch Centrum van een ZBC?

Biedt complete en gespecialiseerde orthopedische zorg
Persoonlijke patiëntgerichte aanpak
Is 24x7 uur open voor electieve orthopedie voor volwassenen
Staat voor veilige zorg, mede door het vangnet van het aanpalende ziekenhuis
Is er voor iedereen, ook ASA 3 en 4 risicopatiënten.

Facts & figures

Gerekend wordt met jaarlijks 5000 operaties, waarvan 700 knieprotheses en 1100 heupprotheses. Jaarlijks vinden er ca. 60.000 poliklinische consulten plaats in het OC en worden er ca. 12.000 verpleegdagen geregistreerd op 44 klinische bedden (waarvan 12 in éénpersoonskamers).

Gebouw en interieur

Het gebouw beslaat ca. 7500m2 verdeeld over 3 verdiepingen en is direct verbonden met het LLZ. Het OC beschikt straks over:

  • 2 buckykamers,
  • 1 gipskamer met 4 behandeltafels,
  • 24 spreekonderzoekskamers,
  • 15 dagbehandelingsbedden/-stoelen,
  • 4 ok’s,
  • 1 poliklinische OK.

Wat betreft het interieur krijgen de begane grond en de 1ste verdieping zoveel mogelijk een niet-ziekenhuis uitstraling en de OK’s op de 2de verdieping juist een zo steriel mogelijke uitstraling. Als alles volgens planning verloopt, wordt het gebouw in januari 2020 opgeleverd, waarna de verdere inrichting plaatsvindt.

Sluit je aan bij een werkgroep

Er moet nog veel denkwerk worden verricht over de verschillende processen, de inrichting, de aanschaf van inventaris, etc. Wil jij in een van de vele werkgroepen meedenken? schroom niet, Mail dan naar OC@llz.nl. We hebben je kennis en kunde namelijk heel hard nodig!

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden