Bekijk hier de Online versie
logo
ZorgkaartNederland op maat

De landelijke site ZorgkaartNederland is opgezet door de patiëntenfederatie NCPF. De site heeft niet als doel om kwaliteit van zorg te meten, maar eerder om communicatie op gang te brengen tussen patiënten en zorgverleners. Hij wordt zo'n 750.000 keer per maand bezocht. Google je LangeLand Ziekenhuis, dan is de site het derde en vierde zoekresultaat, direct na onze eigen site.

Als ziekenhuis hebben we niet de keuze of onze specialisten wel of niet vermeld worden op deze site. Dat doet de patiëntenfederatie zelf. Wel kunnen we kiezen hoe we ermee omgaan. Promoten we hem actief? Reageren we op de reviews?

Wat onze afdeling Marketingcommunicatie betreft is het op dit moment niet eerlijk voor onze specialisten dat de reviews anoniem zijn. We zijn hierover in gesprek met ZorgkaartNederland en hopen te bereiken dat dit in de toekomst verandert. Zo weten we in elk geval met wie we te maken hebben. Overigens kunnen we deze gegevens in veel gevallen ook nu al handmatig opvragen bij ZorgkaartNederland.

We adviseren om altijd te reageren op reviews: voor de inzender zelf, maar ook voor meelezers.

Maar we laten de keuze graag aan uzelf. Op dit formulier kunt u daarom aangeven in hoeverre u op de hoogte wilt zijn en wilt reageren op uw eigen reviews.

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden