Haga Ziekenhuis

Vernieuwd Patiëntenservicebureau LangeLand Ziekenhuis nodigt uit

Vernieuwd Patiëntenservicebureau LangeLand Ziekenhuis nodigt uit

Het Patiëntenservicebureau van het LangeLand Ziekenhuis heeft een nieuwe, frisse uitstraling gekregen. Na een kortstondige verbouwing is het bureau omgetoverd tot een open en klantvriendelijke ruimte, waar patiënten en bezoekers vrij in- en uit kunnen lopen. Woensdag 5 september vond de officiële opening plaats.

In het nieuwe Patiëntenservicebureau zijn twee informatiezuilen te vinden, waarop patiënten en bezoekers folders en informatiefilmpjes van het LLZ kunnen bekijken. Een uitgebreid folderrek biedt de ruimte aan een groot assortiment voorlichtingsmaterialen en folders.  Een ruime leestafel met comfortabele stoelen vormt de ideale plek om alles eens rustig na te lezen.

Patiëntenvoorlichter Bianca van Beek staat patiënten en bezoekers hier graag te woord die om informatie vragen. Zij bemerkt dat meer mensen hun weg naar het bureau weten te vinden na de verbouwing : “De nieuwe uitstraling geeft een huiselijk gevoel, wat uitnodigend werkt. Er zijn zelfs mensen die liever hier wachten dan in de wachtkamer, gewoon omdat het zo gezellig is!”

De stichting Vrienden van ’t LangeLand Ziekenhuis, die zich inzet voor patiëntgerichte projecten binnen het LangeLand Ziekenhuis die niet uit het reguliere budget van het ziekenhuis bekostigd kunnen worden, heeft de verbouwing financieel mogelijk gemaakt. De openingshandeling werd dan ook verricht door Jan Hein Slootmaekers, voorzitter van de Vrienden. “Het is belangrijk dat de patiënt goed geïnformeerd wordt over aandoeningen en behandelingen, vertelt de heer Slootmaekers. “Deze prachtige nieuwe ruimte zal hier zeker toe bijdragen.”

Jan Hein Slootmaekers verricht de openingshandeling, samen met patientenvoorlichter Bianca van Beek

Jan Hein Slootmaekers verricht de openingshandeling, samen met patiëntenvoorlichter Bianca van Beek