;

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie

Denk hierbij aan acute benauwdheid, ernstig bloedverlies, hartinfarct, bewusteloosheid en ernstige ongevallen.

Acute hulp: belt u eerst uw huisarts

U kunt 24 uur per dag terecht bij de spoedeisende hulp (SEH) van het LangeLand Ziekenhuis op de Toneellaan 1.

Voor hulp en medicijnen buiten kantoortijden:

  • Huisartsenpost: (079) 343 1600
  • Dienstapotheek: (079) 331 9192

Onze opleidingen

'Volgjehart' geeft voorlichting over de leerwerktrajecten binnen ons ziekenhuis, zodat aankomende studenten van te voren een realistisch beeld over de opleiding hebben. Zo kunnen onze potentiële collega’s goed de afweging maken of het werken in ons ziekenhuis iets is wat bij hen past en of ze de combinatie van werken en leren aankunnen.

Voor meer informatie over de leerwerktrajecten binnen ons ziekenhuis ga je dus naar:www.volgjehart.nl  

De volgende opleidingen kunnen binnen het ziekenhuis gevolgd worden in een werken/lerentraject:

 

MBO-verpleegkundige niveau 4 (BOL/BBL)

Het LangeLand Ziekenhuis sluit aan bij het ROC ID college Zoetermeer/Gouda met de opleiding verpleegkundige niveau 4 in de BOL/BBL variant.

De opleiding
Je start de opleiding als BOL leerling (Beroeps Opleidende Leerweg). In het eerste leerjaar volg je het programma: 'Verzorgende & Verpleegkundige'. In dit eerste leerjaar krijg je de basis aangeleerd die van toepassing is op alle werkvelden. Je kunt hierbij denken aan het verlenen van basiszorg, het voeren van gesprekken, methodisch handelen, anatomie enz. Bij voldoende kwalificatie volg je in het tweede leerjaar het programma: 'Verpleegkundige'. Je volgt lessen op school en loopt stages in diverse werkvelden en als de interesse uitgaat naar het volgen van een BBL opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg) in het LangeLand Ziekenhuis, is er een mogelijkheid in het tweede jaar stage te lopen. Tijdens de stageperiode maak je kennis met het werken in het ziekenhuis en kan je ervaren of deze werkomgeving bij je past.

Indien de voorkeur uitgaat naar de BBL-variant in het derde en vierde leer jaar, solliciteer je medio februari/maart van het tweede leerjaar naar een BBL-opleidingsplaats. Bij aanname wordt een leer/arbeidsovereenkomst opgesteld op basis van vier dagen per week en wordt er op diverse afdelingen binnen het ziekenhuis gewerkt (derde en vierde leerjaar). Je ontvangt vanaf deze periode een leerlingensalaris conform de Cao-ziekenhuizen en gaat één dag per week naar school. 

Voordelen BOL/BBL

  • Je kunt een start maken met de opleiding en je een beeld vormen, voordat je een keuze maakt voor het werkveld.
  • Je krijgt tijdens een stageperiode de gelegenheid om in verschillende werkvelden een kijkje te nemen.
  • Je hoeft niet meteen de combinatie werken leren in te vullen.
  • Het lesprogramma tijdens leerjaar drie en vier is gericht op de vaardigheden, die je nodig hebt om als verpleegkundige te kunnen werken.

 Het profiel

  • Positief advies van ROC ID college over het volgen van de opleiding op niveau 4.
  • De juiste motivatie en houding en beschikken over goede sociale vaardigheden.
  • Bij voorkeur stage ervaring in het tweede leerjaar als BOL leerling in het LangeLand Ziekenhuis met een positief advies.

Informatie
Zodra er opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, is het mogelijk te solliciteren, uitsluitend online. Kijk op de website van het Langeland Ziekenhuis, kopje werving, direct solliciteren. Voor inhoudelijke vragen over de opleiding kun je telefonisch contact opnemen met de praktijkopleiders van het ziekenhuis, t.w. mevrouw M.E. Spaan-Wittkämper of mevrouw J. van Vuren-Zwart, telefoon (079) 346 2671.

HBO-verpleegkundige (niveau 5)

Het LangeLand Ziekenhuis sluit aan bij de Haagse Hogeschool met de opleiding verpleegkundige niveau 5 in de duale variant.

De opleiding
Je start de opleiding aan de Haagse Hogeschool en na het eerste leerjaar (propedeuse) kun je solliciteren naar een duale opleidingsplaats. Je start dan in februari (of september) met een leer/arbeidsovereenkomst.

Het profiel
Als hbo-verpleegkundige stel je naast de reguliere werkzaamheden als verpleegkundige ook nieuwe procedures op, verricht je onderzoek, ontwikkel je beleid en zorg je voor de uitvoering hiervan in de praktijk.

Informatie
Zodra er opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, is het mogelijk te solliciteren, uitsluitend online. Kijk op de website van het LangeLand Ziekenhuis, kopje werving, direct solliciteren. Voor inhoudelijke vragen over de opleiding kun je telefonisch contact opnemen met de praktijkopleiders van het ziekenhuis, t.w. mevrouw M.E. Spaan-Wittkämper of mevrouw J. van Vuren-Zwart, telefoon (079) 346 2671.

Medewerker Medische Steriele Hulpmiddelen (MSMH)

Kun jij je goed concentreren en zet je graag de puntjes op de i? Werk je graag in teamverband?
Dan is het beroep van medewerker steriele medische hulpmiddelen echt iets voor jou!
Bij het LangeLand Ziekenhuis hebben we jaarlijks een aantal stageplaatsen voor de opleiding tot medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen. Tijdens deze opleiding leer je onder andere het reinigen, desinfecteren, steriliseren, samenstellen en verpakken van instrumenten en het beheren van voorraden. Ook fysiek wordt er wat van je verwacht. Een goede lichamelijke conditie is dan ook een pré. 

De afdeling  
De Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) draagt zorg voor de voorbereiding van ongeveer 4.500 verschillende instrumenten. Dit gebeurt volgens Nederlandse wetgeving en richtlijnen en Europese ISO-normen met betrekking tot steriliseren en steriliteit. De CSA bestaat uit 9 medewerkers die worden ingeroosterd over zeven dagen.

De opleiding 
De opleiding tot medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen is een opleiding van twee jaar op MBO-niveau. Er is een theoretisch en een praktisch deel. Het theoretische deel volg je bij het ROC Leiden.

Het profiel
Om toegelaten te worden tot de opleiding heb je minimaal een diploma VMBO-kader, of MBO werk- en denkniveau nodig. Verder moet je nauwkeurig en netjes zijn en de Nederlandse taal goed beheersen, zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kunt goed in teamverband werken. Als dienstverlener beschik je over goede sociale vaardigheden en verder ben je bereid om diverse diensten te draaien. Technisch inzicht komt zeker van pas in deze functie.

Informatie
Wil je meer over de opleiding of de mogelijkheden binnen het LangeLand Ziekenhuis weten?
Neem dan contact met ons op via telelefoon (079) 346 2144 of stuur een e-mailbericht naar Martin Sowidjojo, praktijkbegeleider MSMH, m.sowidjojo@llz.nl

Radiodiagnostisch laborant

De afdeling
De afdeling radiologie is een moderne volledig gedigitaliseerde afdeling. Hier werkt een team van radiologen, gediplomeerde laboranten, leerling laboranten, en administratieve medewerkers. Er wordt gewerkt in een dynamische omgeving, waarbij je zorg draagt voor het vervaardigen van optimale röntgenfoto’s, met behulp van moderne technische apparatuur. Als je daarnaast een luisterend oor wilt bieden aan onze patiënten, dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Als radiodiagnostisch laborant verricht je alle voorkomende radiologische onderzoeken, van een eenvoudige polsfoto tot een complex onderzoek, zoals het afbeelden van de bloedvaten. Ook de CT-scan, MRI-scan, echografie, mammografie en doorlichting maken onderdeel uit van de opleiding. Je komt voor het uitvoeren van je werkzaamheden ook regelmatig op de operatieafdeling, de Spoedeisende Hulp en de afdeling Intensive Care. Het patiëntencontact is vaak kort maar intensief.

De opleiding
Via het LangeLand Ziekenhuis kun je de inservice-opleiding voor radiodiagnostisch laborant volgen. Deze opleiding is afwisselend en uitdagend en duurt drie jaar.

Na een beroepsvoorbereidende periode van 4,5 maand ga je aan de slag op de afdeling radiologie. Hier ga je alles wat je in de theorie geleerd hebt, onder begeleiding toepassen in de praktijk.

Het theoriegedeelte van de opleiding wordt verzorgd door de Erasmus MC Zorgacademie.

Het profiel
De toelatingseisen voor deze opleiding zijn een HAVO/VWO- diploma met als verplichte vakken wiskunde en natuurkunde.

Informatie
Heb je interesse in deze dynamische opleiding?
De inservice-opleiding start één keer per jaar in september.
De selectieprocedure start elk jaar begin maart.
Informatie over de opleiding kun je opvragen bij de afdeling radiologie, mevrouw M. Peeters-Havenith via (079) 346 2520 of via m.peeters@llz.nl

Informatie over de opleiding bij de Erasmus MC Zorgacademie kun je vinden op: https://www.erasmusmc.nl/academie/organisatie/opleidingen/medisch-ondersteunend/rdl/

 

Operatieassistent en anesthesiemedewerker

De afdeling
Het operatiekamercomplex in het LangeLand Ziekenhuis bestaat uit vijf operatiekamers waar je als anesthesiemedewerker of operatieassistent in teamverband werkzaam bent.

Het team waar je onderdeel vanuit maakt is een multidisciplinair team, bestaande uit snijdend medisch specialisten, anesthesiologen, anesthesiemedewerkers en operatieassistenten.

De opleiding
Via het LangeLand Ziekenhuis kun je de inservice-opleiding voor anesthesiemedewerker of operatieassistent volgen.
Na een beroepsvoorbereidende periode van zes maanden ga je werken op de operatiekamer. Hier ga je alles wat je in de theorie geleerd hebt, onder begeleiding toepassen in de praktijk.
Deze opleiding is erg afwisselend en dynamisch en duurt drie jaar.
Het theoriegedeelte van de opleiding wordt verzorgd door de UMC Utrecht Academie.

http://www.umcutrecht.nl/nl/Opleidingen/Onderwijs/UMC-Utrecht-Academie/Ons-aanbod/Anesthesiemedewerker

http://www.umcutrecht.nl/nl/Opleidingen/Onderwijs/UMC-Utrecht-Academie/Ons-aanbod/Operatieassistent

Het profiel
De toelatingseisen voor deze opleiding zijn: een diploma HAVO/VWO; er geldt een voorkeur voor het profiel ‘natuur en gezondheid’ of ‘natuur en techniek’; of een diploma MBO, op niveau 4.

Informatie
Heb je interesse in deze dynamische opleiding?
Solliciteer dan in het LangeLand Ziekenhuis.
Ieder jaar wordt er bekeken of er in de formatie van de operatieafdeling ruimte is om op te leiden.
Informatie over de opleiding kun je opvragen bij de operatieafdeling.
Voor de opleiding operatieassistent kun je contact opnemen met Carolien Nortier, c.nortier@llz.nl.
Voor de opleiding anesthesiemedewerker kun je contact opnemen met Caroline van Uffelen, c.vanuffelen@llz.nl

Meer informatie over werken in het ziekenhuis kun je vinden op www.volgjehart.nl 

Logo Langeland

Het LangeLand Ziekenhuis gebruikt cookies om de site (beter) te laten werken.

Voor het verzamelen en analyseren van informatie over het gebruik van de website maakt het LangeLand Ziekenhuis gebruik van zogenaamde ‘cookies’. Cookies zijn kleine stukjes in internetbrowsers opgeslagen code. De cookies worden opgeslagen om websitebezoekers van elkaar te onderscheiden. Zo wordt onder meer voor u onthouden in welke taal u onze website wilt bekijken. De cookies geven ons waardevol inzicht in hoe u onze website gebruikt.

Het LangeLand Ziekenhuis gebruikt cookies voor de volgende doeleinden:

  • om de website goed te laten functioneren.
  • om het gebruik van de LangeLand Ziekenhuis website te kunnen analyseren.
  • om gericht te adverteren op social-media-kanalen.

Het LangeLand Ziekenhuis gebruikt de met behulp van cookies verzamelde informatie niet voor een ander of commercieel doel.

Lees meer informatie over dit onderwerp.