;
Denk hierbij aan acute benauwdheid, ernstig bloedverlies, hartinfarct, bewusteloosheid en ernstige ongevallen.
U kunt 24 uur per dag terecht bij de spoedeisende hulp (SEH) van het LangeLand Ziekenhuis op de Toneellaan 1.
Voor hulp en medicijnen buiten kantoortijden:
Toneellaan 1
2725 NA Zoetermeer
Postbus 3015
2700 KJ Zoetermeer
info@llz.nl
Europaweg 151
2711 ER Zoetermeer
info.huidkliniek@langeland.nl
Iedereen in Nederland kan zijn of haar eigen medische gegevens ophalen in een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Hier haalt u gegevens op van alle zorgverleners, zoals uw huisarts of therapeut. Ook doen steeds meer ziekenhuizen mee. Het LangeLand Ziekenhuis loopt hierin voorop.
U kunt zelf bepalen welke PGO u gebruikt. Lees meer over PGO’s en kies de PGO uit die u wil gebruiken via www.pgo.nl.
Voordelen van een PGO
U kunt de gegevens uit uw PGO gebruiken om u beter voor te bereiden op uw afspraak. Gebruik daarvoor ook deze 3 goede vragen:
Ontwikkeling van PGO’s
PGO’s zijn op het moment van schrijven (juli 2022) nog volop in ontwikkeling. Er zijn meerdere PGO aanbieders, die allemaal net even anders werken. Bij het LangeLand Ziekenhuis lopen we voorop in onze koppeling met PGO’s. Daardoor kan het wel voorkomen dat sommige gegevens onvolledig of onjuist worden weergegeven. Het LangeLand Ziekenhuis heeft hier helaas weinig of geen invloed op.
Veilig PGO gebruik
Er is grote zorg besteed aan de veiligheid van de verbinding met een PGO. Dit wordt getoetst door Medmij. Maar wanneer de gegevens eenmaal in uw eigen PGO staan, bent u zélf verantwoordelijk voor uw gegevens. Zo gebruikt u een PGO veilig:
Meer informatie
Meer informatie over PGO’s vindt u op www.pgo.nl. Bekijk ook de veel gestelde vragen hieronder.
Een patiëntenportaal is gekoppeld aan een zorginstelling of zorgverlener. Mijn LangeLand is dus gekoppeld aan het Langeland Ziekenhuis. Hierin vindt u informatie over uw afspraken, eventuele vragenlijsten en uw contactgegevens. Bij een PGO is het juist andersom. Een PGO is gekoppeld aan een individuele patiënt. De zorgverleners sluiten daar met hun zorginformatiesystemen op aan. Bekijk ook de uitlegvideo hieronder.
Een PGO is niet verplicht. Het is een hulpmiddel voor uzelf om inzicht te krijgen in uw medische gegevens.
Een PGO is veilig, doordat u er met uw DIgiD op inlogt en de gegevensuitwisseling plaatsvindt via het Medmij systeem. Bekijk de video hieronder voor een uitgebreide uitleg.
Er zijn veel verschillende PGO’s, waar onze systemen allemaal mee kunnen samenwerken. Daarom raden we geen bepaald PGO aan. We kunnen namelijk niet testen of alle PGO’s goed werken en PGO’s onderscheiden zich ook op andere vlakken, zoals de gebruikservaring. Kiest u daarom het PGO dat u het fijnste vindt om mee te werken via www.pgo.nl.
Het LangeLand loopt voorop in de koppeling met PGO’s. Terwijl wij er klaar voor zijn, zijn sommige PGO’s nog niet helemaal klaar. Daarom kunnen gegevens soms onjuist en/of onvolledig worden weergegeven. Dit verschilt per PGO.
Met vragen kunt u altijd terecht bij leverancier van het PGO dat u gebruikt of kijkt u bij de veelgestelde vragen op PGO.nl: https://www.pgo.nl/veelgestelde-vragen-pgo/.
Daarnaast zijn er de volgende opties:
Inhoudelijke vragen: bel het Nationale Zorgnummer: https://www.nationalezorgnummer.nl/
Technische vragen: bel de Digi Hulplijn: https://digihulp.nl/digihulplijn/