;
Denk hierbij aan acute benauwdheid, ernstig bloedverlies, hartinfarct, bewusteloosheid en ernstige ongevallen.
U kunt 24 uur per dag terecht bij de spoedeisende hulp (SEH) van het LangeLand Ziekenhuis op de Toneellaan 1.
Voor hulp en medicijnen buiten kantoortijden:
Toneellaan 1
2725 NA Zoetermeer
Postbus 3015
2700 KJ Zoetermeer
info@llz.nl
Europaweg 151
2711 ER Zoetermeer
info.huidkliniek@langeland.nl
polikliniek (079) 346 2558
Volg routenummer 26
Kindergeneeskunde in het LangeLand Ziekenhuis biedt geneeskundige zorg aan alle kinderen van 0 tot 16 jaar. Iedere patiënt van 0 tot 16 jaar kan met elk probleem via een verwijzing van de huisarts bij ons terecht. Dit kan door middel van een spoedplek (op verzoek huisarts) dezelfde dag of via een gewone afspraak voor het reguliere spreekuur met een gemiddelde wachttijd van minder dan twee weken. De meest voorkomende problemen binnen kindergeneeskunde waarmee patiënten gezien worden op de polikliniek, spoedeisende hulp en verpleegafdeling zijn:
Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies
Astma neemt een grote plaats in binnen de kindergeneeskunde. Een astmaverpleegkundige en de longfunctieafdeling helpen bij de zorg rondom deze groep.
Alle klachten op het gebied van maag en darmen worden door ons gezien en er bestaat de mogelijkheid tijdens een dagopname pH-metrie (zuurgraadmeting) te verrichten. Scopieën (kijkoperaties) zijn na onze
Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies
tussenkomst mogelijk elders.
We hebben een grote groep kinderen met diabetes die begeleid worden door het kinderdiabetesteam. Dit team bestaat uit de kinderartsen Edo Stam en Naomi Hompes-de Jong, kinderdiabetesverpleegkundige Sylvia van Meurs, diëtist Mischa Ruigrok, GZ-psycholoog Kind en Jeugd Inge Simons, psycholoog Sandra van den Berg en maatschappelijk werker Jacqueline van Zoest.
Adoptiekinderen worden na aankomst in Nederland op onze afdeling poliklinisch gescreend door mw. Van Ommen en mw. Punt.
Alle urologische (urinewegziekten) en nefrologische (nierziekten) problemen worden hier gediagnosticeerd en behandeld. Kinderuroloog dr. van den Hoek, van het Sophia Kinderziekenhuis (SKZ), komt elke maand naar ons ziekenhuis voor overleg en patiëntenbespreking.
De grote populatie kinderen met problemen rondom de geboorte vanuit het ziekenhuis en de polikliniek wordt door ons begeleid. We verzorgen onder andere de opvang van de pasgeborenen met problemen en verlenen kindergeneeskundige zorg bij elke keizersnede. Zowel op medisch als op verpleegkundig gebied werken wij intensief samen met de maatschap gynaecologie/verloskunde. Wij overleggen zo nodig met het perinatologisch centrum van het Leids Universitair Medisch Centrum.(LUMC).
Wanneer uw kind is aangemeld voor het zogenaamde Lappop-spreekuur onderzoeken de volgende specialisten zijn of haar klachten:
Mocht u hierover vragen hebben, dan kunt u hiervoor bellen naar onze polikliniek Kindergeneeskunde, op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur via (079) 346 2558.
Ons doel is onze patiënten op een verantwoorde manier zo dicht mogelijk bij huis te laten en zo veel mogelijk vanuit ons ziekenhuis de zorg rondom het kind te centreren. Naar ons verwezen patiënten worden altijd als eerste door de kinderarts zelf gezien. Dit garandeert een snellere en directere zorg dan die vaak in een academisch centrum gegeven kan worden waarbij de route tot de specialist vaak langer blijkt.
De kinderafdeling omvat 24 bedden, waaronder zeven couveuseplekken en werkt op medisch en verpleegkundig gebied nauw samen met de afdeling gynaecologie/verloskunde. Het scheiden van moeder en kind wordt zoveel mogelijk voorkomen. Bijna altijd is het dan ook mogelijk dat ouders in dezelfde kamer als hun kind kunnen blijven slapen. Oudere kinderen kunnen gebruik maken van speciaal ontworpen mobiele computertafels en computers waarmee ze online huiswerk kunnen maken, e-mailen, surfen en spelletjes spelen. Ook is er een speelkamer voor de zieke kinderen en hun ouders, broertjes en zusjes.
Kinderen zijn vaak angstig als ze in het ziekenhuis worden opgenomen. Daarom krijgen kinderen die worden opgenomen een BeterBoek. Het is een goed voorbeeld van speelse voorlichting, volledig afgestemd op het niveau en de belevingswereld van kinderen.
Op de afdeling/polikliniek wordt intensief samengewerkt tussen de gespecialiseerd kinderverpleegkundigen, pedagogisch medewerkers, kinderartsen, arts-assistent, co-assistenten, twee kinderpsychologen, een kinderfysiotherapeut, een longfunctieassistente, een astmaverpleegkundige en twee diabetesverpleegkundigen. Wij als kinderartsen onderhouden een nauw samenwerkingsverband met de diverse academische centra in de regio zoals het de Willem Alexander Kinder Jeugdcentrum te Leiden (LUMC) en het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam (SKZ) en het Juliana Kinderziekenhuis te Den Haag (JKZ).
Als u herhaalrecepten wilt aanvragen klik dan hier voor het online formulier.